Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Yeni burnunuz için doğru şekil nasıl seçilir?

Yeni burnunuz için doğru şekil nasıl seçilir?
 

burun estetiği fiyatları, lazer burun estetiği, burun estetiği kadınlar kulübü, güncel öztürk, burun estetiği, kırmadan burun estetiği, burun ameliyatı, rinoplasti, estetik burun,


Yeni burnunuz için doğru şekil nasıl seçilir?

Burun estetiği olmaya karar verdinizde  bir sonraki adım yeni burnunuz için en iyi şekli seçmektir. Bu önemli adım, plastik cerrahınızla yapılan özel görüşme sırasında belirlenmeye başlar. Bu muayende doktorunuz, burnunuzdaki sorunları tespit ederek ne yapılması gerektiğini belirler. Burun estetiğinde kriterleri belirleyen şey, şu anki burnunuzun boyutu, şekli ve yüzünüzün genel yapısıdır.

Ameliyatın başarısını etkileyen faktörler

Burun estetiği ameliyatlarının başarısını etkileyen çok önemli faktörler bulunur. Hastanın cildinin kalitesi, kıkırdak doku ve burun kemiğinin yapısı, kişinin psikolojik sağlığı, cerrahın yeteneği ve kullanılan teknolojinin niteliği önemli bir rol oynar. Bütün bu şartların ameliyatı planlamadan önce dikkate alınması gerekir.

Örneğin, en yaygın prosedürlerden birisi olan burun küçültme ameliyatında, burnun ne kadar küçük olabileceği konusunda bir sınırlama vardır. Burnun alacağı şekil yüzün genel ölçüleriyle uyumlu olmalıdır. Burun çene ve yanaklara oranla çok küçükse yüzün genel görünümü de orantılı olmalıdır. Burnun yeni şekli yüzün doğal görünmesine yardımcı olacak şekilde incelikli bir şekilde tasarlanmalıdır. Burun estetiği asla aceleye getirilmemelidir. İdeal bir burun yüzün diğer özellikleri uyumlu olmasının yanı sıra mükemmel de bir işleve sahip olması gerekiyor.

Burnun yeni şekli ile yüz yapısının uyumu

Yeni burnunuzun şeklini seçerken, doğuştan sahip olduğunuz burnunuzun boyutunu, şeklini ve oranını optimize edilerek karakteristik özelliklerin korunmasına dikkat edilir. Cinsiyet de burnun yeni şeklinin belirlenmesinde önemli bir rol oynar. Kadınların burun kemeri, burun ucu, burun deliği şekillendirmeleri erkeklere kıyasla daha feminen bir görünüme sahip olmalıdır. Erkeklerde ise maskülen görünümün korunması gerekir. Bu farklılık ise mm’lik farklarla sağlanır.

Bir arkadaşınızın veya ünlü bir kişinin burun şeklinden esinlenmek isteyebilirsiniz. Ancak bir başkasının yüzünde güzel duran burun sizin yüzünüzde aynı estetiği sağlayamayabilir. Bununla birlikte, sevdiğiniz burun resimleri, muayene sürecinde isteklerinizi ve beklentilerinizi daha iyi ifade etmenize yardımcı olabilir, ancak doktorunuzun önerilerini dikkate almanız gerekir.

3D tasarım cihazlarının faydaları

3D tasarım cihazı ve 3D Mask teknikleri yeni burun şeklinin tasarlanması hasta memnuniyetini artıran teknolojik gelişmelerin en başında yer alıyor. Kişinin kendi görüntüleri üzerinden 3 boyutlu tasarım yapılarak ameliyattan önce hastanın tasarım aşamasına dahil olması sağlanır. Bu sayede hasta yüzüne en uygun burun şeklini her açıdan görebilir. Ameliyat sonrası nasıl bir görünüme sahip olacağı endişesinden kurtulabilir. Hazırlanan 3D Masklar aracılığıyla öncesi ve sonrası görüntülerini karşılaştırarak ideal bir burun şekline sahip olabilir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

www.burunestetiksanati.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..