Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '17

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni CHP'deki Söylem Yanlıştır

Yeni CHP'deki Söylem Yanlıştır
 

Kemal Kılıçdaroğlu 2013'te şöyle söylemişti:
 
"Anayasadaki Türk sözcüğünü kaldırmaya kimsenin gücü yetmez."
 
Sonra başka şeyler söylemeye başladı. İki deyiş arasında çelişki var gibi.
 
Bir konuşmasına göre Kılıçdaroğlu Türk sözcüğünü kaldırıp yerine bir Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşı tanımı getirecekmiş. "Biz Osmanlı geleneğinden geliyoruz, bizde her türlü kimlik var." diyor. Bu neredeyse aynı AKP deyişidir. Aynı zamanda taktik olarak da ona benzemektedir. AKP aynı sözü ümmetçilik üzerinden söylüyor. Oysa Milliyetçilik ümmetçilikten üstündür. Milliyetçilikte vatan, Ümmetçilikte lider vardır. Vatan için ölmek lider için ölmekten iyidir. İnsanlar bunu farkına varmadan yaparlar. İşte Irak'ın, Libya'nın, Mısır'ın ordusu nasıl bir anda bozuluverdi. Arap ülkeleri para ile ayakta duyuyor.
 
Kılıçdaroğlu bir şeyleri kulak arkası ediyor. Bugün söylediği Osmanlı'da denenmişti. Gerisini Falih Rıfkı Atay söylesin:
 
"Arnavut kendisine Arnavut derdi. Rum Rum, Ermeni Ermeni Bulgar Bulgar, Makedon Makedon idi. Bir tek biz kendimize Türk demez, Osmanlı derdik."
 
Osmanlı o zamanın üst kimliği idi. Yürümedi. Bu tanım mozaik ülke tanımıdır. Biz mozaik olamayız. Mozaik dökülür. Nitekim döküldü de. Her iki durum için, denenmiş şeyleri bir daha denemek ancak aptalların yapacağı bir şeydir.
 
Ülkemizin temeli Türk milliyetçiliği üzerine kurulmuştur. Atatürk tanımını yapmıştır:
 
"Türkiye Cumhuriyetini kuran halka Türk milleti denir."
 
Bu tanım bütün halkı kapsar ve yeni bir tanım yapmaya hem gerek yoktur hem de böyle bir tanım değişikliği yapıldığında devletin temeline dinamit konmuş olur.
 
Unutmayın, Britanyalılık da sökmedi. Sovyetlik de.
 
https://youtu.be/wgazXXd-x3s
 
 
 
 
Toplam blog
: 153
: 18932
Kayıt tarihi
: 27.09.09
 
 

Antakya 1955 Doğumluyum. O.D.T.Ü. Mimarlık Fakültesi 1982 Mezunuyum. O zamandan beri firmalarda m..