Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '11

 
Kategori
Eğitim
 

Yeni Dizi? Pis yedili!

Yeni Dizi? Pis yedili!
 

Diziyi temsilen bir fotoğraf.. Pis yedili...


...Neşe Babacan, dedikodu yaparak karı-koca olan iki öğretmenin boşanmasına sebep olmuş; Mert Karatütün, geç kaldığı için kendisini derse almayan öğretmenini ikinci kattan aşağıya atmış; Sevil Öztürk, bi(r) öğrenciyi dövdüğü için iki hafta okuldan uzaklaştırılmış; Gülçiçek Seymen saçlarını boyadığı ve makyaj yaptığı için 3 kere okuldan uzaklaştırma almış…

Evet eğitim sistemimize bir yenilik daha geliyor, yeni bir kavram; Pis Yedili! Hepimize ve özellikle öğretmenlerimize hayırlı olsun. Ayıplanması, yanlış olduğu belirtilmesi gereken onca davranış sempatik bir arka ses ile özendiriliyor. Vitrine öyle bir yerleştiriliyor ki fakir dedikleri yedi 'pis' genç; ama bilemiyorlar mı vitrinde durduğu gibi durmuyor!

İşin gerçeği bu okuduklarımız hayatın zaten bir parçası ve eğitimcilerin öğretim faaliyetlerini verimli bir şekilde yapamamasının en önemli sebeplerinden. Ancak hayatın onca gerçeği varken tutup da en uç örneklerini almanın ne anlamı var? Hem de toplu izlenmeye açık halde; cicili bicili öğrenciler, hayali okullar, gerçek aşklardan çıkarılacak toplumu derinden etkileyecek örneklemeler... Sloganları da 'yoksullukları en büyük zenginlikleri!' Aman ne büyük slogan, ne etkileyici. Amaç ne? Vitrinde daha güzel durmasını sağlayacak başka bir süs mü fakirlik?

Neden normal olan hikayeleri tüketmiyoruz da hep uç noktaları tüketiyoruz?  Arka sıradakilerin etkileneceği onca faktör var iken bir de pis yedili eksikti. Dizinin ismi de mükemmel! Kağıt oyunu ismi!

Buradan dizi yönetmenine yeni karakterler de sipariş ediyorum; Tüm okul önünde müdürü dövdüğü için okuldan atılan ve hapse mahkum olan Murat'da Sevil'in sevgilisi olsun. Okul çıkışlarına gelen mahallenin serserisi Tuna; Gülçiçeği bir ders çıkışında arabasıyla kaçırsın. Kaçarken de okulun en çalışkan öğrencisi Fatma'ya çarpsın ve Fatma'nın yazı yazdığı eli kırılsın. Sonra yakalanan Tuna, Murat'la aynı hapishaneye gönderilsin...

Bir de başka dizi konusu; Cemal Öğretmen; Coğrafyacı, öğrencilerinin yüzde sekseni üniversiteye yerleşmiş. Nilgün Öğretmen; sosyo-ekonomik düzeyleri düşük olan 50 öğrencisini özel uğraşlarıyla üniversite öğrencisi yapmış. Zafer Öğretmen; Madde bağımlısı 20 öğrencisini madde bağımlılığından kurtarmış ve bu sene mezun oluyor. Kız teknik Lisesi Müdüresi Seval Öğretmen; ortaokuldan sonra okulu bırakan 150 öğrencinin ailelerini ikna ederek okula dönmelerini sağlamış. İsmini de şöyle koyarsınız: Okey'e Dörtlü: Cemal-Nilgün-Zafer-Seval!

 
Toplam blog
: 70
: 1093
Kayıt tarihi
: 27.01.08
 
 

Çok da eskilerde olmayan bir tarihte doğdu. Kulağına ismini fısıldadılar: İsmail. İsmini büyüyünc..