Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '13

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Yeni doğan Bebeği yalana alıştırmak

Yeni doğan Bebeği yalana alıştırmak
 

Beşeri hayata gözümü açtığımz gibi, hata açmadan evel bedenimiz, dudaklarımız annenin sıcaklık hisini arar. Dudağımızın sağa sola çeviriş hareketleri bir arayış içinde olduğumuzu sanırım hepimiz şahit olmuşuz. Sadece dudaklar değil annenin bizi kucağına alma şekli ile bağlantılılık mevcuttur. Başımızı sağ koluna degil de, sol kol gögüs özerine konulması, annenin tecihi degildir. Annenin kalp atışları hissi, İlahi adaletinin sonucudur.

Melek olarak yaratılan her çocuk saf, temiz, günahsız olarak yaratılmıştır. Nerden kimler tarafın dan icat edilip bebekliğimizin bazen iki ,üç yaşlarına kadar hiç bir bebeğin kabul etmeyecegi çene yorma, yalancı bizi avutan bazen neredeyse boğulmamıza sebep olabilecek kadar tehlikelidir. Yerlere düşüp hijyenikten uzak hastalık tedarikçisidir. Hapis edilen çene yorucu yalancı emzik ile tanıştırılmamızın sonucu fakında olmadan ailemizin bize öğretikleri ilk şey yalandır. Büyüklerimizden şunu bilirim emziği kim icat eti sorusuna bebek emzigi icat etti derler. Hayda ne marifetlerimiz varmış.Yıl (1987 veya 1988 ilk çeyreği olabilir. Şef garsonluk yaptığım Sisi lokantasında Danimarkalı istanbul da (Saint  Jhosef ) Lisesi'nde İngilizce ögretmeniyle kısa süreli bir tanışmamız sonucu İngilizce'ye olan merakım ve günlük denebilecek kadar konuşabildiğim İngilzcemi, biraz ilerletmek için bir haftalık arkadaşlık  ve günde yarım saatlik karşılıklı İngilizce konuşmamız oldu. Türkçe, Kürtçe karşık harmanlı sohbetimiz oldu. Demir Otel lobisinde. İsmini Aderson veya Vederson diye hatırladığım kişidi.

Bir gün karşılıklı konuşurken ben ona bütün bilginin ana kaynağı Kuran -ı Kerim dir.

Gavurlar neden müslümanlardan daha fazla ekonomik siyasal olarak gelişmişler?.İslam ülkerinden geri kalmışlık, demokrasinin gelişmediği kan ve göz yaşının dinmedigi? Halen de var olan ama ülkemizin son dönemdeki kararlı siyaseti sonucu, bu değelerin değişecegi kesindir. Bana verdiği cevap enteresan, bir o kadar da mantıklı geldi. Açık bir ifadeyle, bebek doğar doğmaz yalancı emzik alıştırılıyorsunuz dedi. Onun için yalanla büyüyen bir toplumun doğru kararlar alması zordur cevabın verdi.

Ben çocuklarıma asla emzik kullandırmadım. Tavsiyem kimsenin kulanmaması. Bunun ticaretini yapana da tavsiyeyem,( YALANA SON SLOĞANIYLA)  farklı alternatiler üretsin. Mesela annelerimizin tülbent içerisine konulan tatlı madeler lokum, kuru özüm, incir, kayısı gibi alternatif gerçek örünlere yönelmesidir. Daha iyi sonuçlar alacağı garanti ederim.  

 
Toplam blog
: 24
: 479
Kayıt tarihi
: 19.12.11
 
 

Haci Nazli. Celal Bayar Üniversitesi VARLIĞIMLA KİYMETİMİ BİLMEYENLERİ YOKLUĞUMLA TERBİYE EDERİM...