Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Yeni dolandırma yöntemi

Yeni dolandırma yöntemi
 

Dolandırıcının sonu


Bu yazıyı, sizleri bilgilendirmek amacıyla yazıyorum.

Bu yeni dolandırıcılık yöntemi, aşağıda bahsedeceğim şekilde cereyan ediyor:

- Dolandırıcı, gazetelerin seri ilanlarından satış yapan kişinin, mesela sizin telefonunuzun numarasını saptıyor.

- Dolandıracağı kişiyi seçerken, satış değeri yüksek olan arsa veya daire sahibi kişilerin telefonlarını tercih ediyor.

- Saptadığı telefonu arıyor ve kendini profesör, doktor, yaşlı bir fabrikatör gibi prestijli meslek sahibi ve varlıklı ve İstanbul'a üç ila dört saat uzaklıkta bir yerde oturan bir kişi olarak tanıtıyor.Sizin belki de aylardır satamadığınız gayrimenkule talip oluyor.

-Bir iki gün sonra buluşmak üzere, İstanbul'da bir yerde randevu istiyor.

- Randevu günü size erkenden telefon ederek; " sabah yola çıktığını, arabasının arıza yaptığını ve yolda kaldığını ve yapması gereken bir havale olduğunu belirtiyor. Ve" 400.-TL tutarındaki bu havaleyi, size ben internet yoluyla göndereyim diyor ve sizden, bu havaleyi, yurt dışındaki bir hava alanında, ceza ödemek zorunda kalan bir yakınına, Western Union yoluyla göndermenizi istiyor. Eğer havale gitmezse, bu yakınının hava alanında mahsur kalacağını söylüyor. Sizi, banka şubesine rica, kassem gönderiyor. Ricasını kıramıyorsunuz. Zira itibarlı bir kişi, yurt dışında iş yerleri filan var. Yurt içinde çiftlikleri bulunuyor. Sizin satmaya çalıştığınız gayrimenkulü örneğin, istediğiniz fiyattan alacak. Falan filan.

-Sizde bu güveni uyandırdıktan sonra, siz havalenin geleceği banka şubesine gidiyorsunuz ve itibarlı müstakbel alıcınızdan gelecek havaleyi bekliyorsunuz. Havale bir türlü gelmiyor. İtibarlı ve varlıklı alıcınız, bu arada sizi arayıp, parayı sizin kendi cebinizden göndermenizi rica ediyor.. Nasılsa, bir iki saat sonra, alıcınız olacak o itibarlı kişiyle buluşacaksınız. 400.TL'yi size geri ödiyecek.

-Eğer, safça davranıp, havaleyi kendi cebinizden yaparsanız yandınız. İrtibat kurduğunuz telefona bir daha ulaşamıyorsunuz. Havaleyi yapmazsanız, sizin uyandığınızı anlıyor ve bir daha sizi ne arıyor ne de soruyor. İtibarlı ve zengin alıcı ortadan yok oluyor.

Aman dikkat. Seri ilan verdiğinizde, sizi arayanlara çok dikkat ediniz. Başınıza çeşitli sorunlar gelebilir.

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..