Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '21

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Yeni Dönem Hedeflerim

Yeni Dönem Hedeflerim. Malum Genel Kurul yaklaşıyor. Bu dönemde Türkiye Beyazay Derneği İzmir şubesi olarak daha ileri hedefler belirliyoruz. Salgın dönemindeyiz yeni dönemde internet üzerinden konferans seminer ve farklı etkinlikler planlıyoruz. Üniversitelerden destek bulabilirsek salgın döneminde engellilerin yaşadıklarıyla ilgili bilimsel araştırmalar yapılması için öncülük yapacağız.

Bu dönemde engelliler ve aileleri zor dönemler yaşadı maaşlar kesildi sosyal yardımlar maalesef çok az. Evde nitelikli zaman geçirebilecekleri ortamlar yok. Öğrenciler EBA’ya ulaşamama ve görsellikleri betimlenmemesinden kaynaklı zorluklar yaşandı.

Salgın döneminde gönüllüler azaldığı için zorluklar yaşandı. Kurslar salgın dönemi bitince zaten bilgisayar laboratuvarımız var. Burayı destek eğitim ve kurs merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Bilgisayar işletmenliği Bilgisayar destekli Santral operatörlüğü Temel Sekreterlik Bilgisayarlı Muhasebe gibi engellilere yönelik kurslar planlıyoruz.

Atölye Çalışmaları. Belediyeler yâda farklı bir binaya kavuşabilirsek el işleri gibi birçok atölye çalışması düşünüyoruz. Engellilerin kişisel gelişimini arttırıcı EKPSS YGS LYS gibi dernek Merkezi yâda internet üzerinden kurs ve etkinlikler planlıyoruz.

Geziler. Salgın döneminde evde kaldık çok sıkıldık mekân değişiklikleriyle ruhumuzu ferahlatmayı amaçlıyoruz Bursa Konya gibi Tarihi kültürel yerler Denizli denizsiz kamp çalışmaları amaçlıyoruz.

Sosyal Yardımlar. Bu dönemde de Ramazan Kurban ve farklı zamanlarda Ayni ve Nakdi yardımlar organize edeceğiz. Öğrencilere burs ve araç gereç desteğini amaçlıyoruz. Aile ziyaretleri bu dönemde yeni yönetimle birlikte engelli aileleri evlerinde ziyaret edilecek ilgi ihtiyaç ve beklentileri dinlenecek çözümlenmeye çalışılacak. Danışmanlık. Kurulacak Whatsapp gurupları ve çevrimiçi platformlarla danışmanlık hizmeti sunulacak

Psikolojik destek. Salgın dönemi psikolojimizi bozdu bu dönemlerde Salgın deprem ve farklı felaketler hayatımızın parçası oldu. Psikolojik desteğe ihtiyacı olanlara destek sunacağız bu uzmanlar kendi gibi engelli sahayı Bilen teorik ve pratik deneyimleri olan kişilerden oluşacak.

Politika Oluşturmak. Bu dönemde de Merkezi yerel yönetimlere ve halkımıza sorunlar ve çözüm önerilerimizi paylaşarak çözümler arayacağız. Bu dönemde maddi ve manevi olarak yanımızda olacak kişi ve kurumlara şimdiden teşekkür ederiz. Salih Arıkan, Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..