Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '20

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni Dünya ile Mutluluk

Vahşi kapitalizmin tüm kurallarını yerine getirebilecek bir başkana ihtiyaç duylmuştu dört yıl önce Amerika'da ve siyasetten anlamayan dünya zenginleri arasında adı duyulmuş olan Trump'a seçim kazandırıldı Rusya'nın desteğiyle. (o günlerde yazımış çizilmişti Rusya yardımı konusu)

Rusya yardım etmeliydi zira Ortadoğu coğrafyasında partner oluşturularak Suriye Libya hatta doğu Akdeniz konularında ortak hareket etmeliydiler çıkar doğrultusunda, nitekim dört yıl boyunca tüm bunlar tek tek görülmüştür.

Unutmayalım ki, ABD ile Rusya soğuk savaş dönemi sona erdikten sonra otuz yıldır özellikle silah petrol satışı konularında ortak hareket etmektedir.

Gelelim Amerikadaki seçimlere..

Dört yıl boyunca Tramp'ın iki dudağı arasından çıkan sözleriyle dünyayı, tabiri caizse parmağıyla oynatarak silah petrol borsa faiz dolar tuccarlarına kazanımlar sağlamıştır.

Düşününüz, Golan tepelerinin tapusunu iki cümle ile İsrail devletine vermiştir Trump.

Resmi olarak açıklanmayan ABD seçimlerini BIDEN kazanmış gibi görünüyor çok az bir farkla.

Diyebilirsiniz, 'BIDEN ile Amerikada ne değişecek?' diye..

Elbette fazla bir şey değişmeyecektir. BIDEN'de Trump gibi silah petrol borsa dolar faiz tuccarlarına çalışacaktır, daha dğrusu dünya tuccarlarının istekleri doğrultusunda hareket edecektir ama Tramp gibi ayrıştırma politikalarını gütmeden daha demokratik kurallar doğrultusunda hareket ederek.

Trump verim alabilmesi için ayrıştırma politikasını sürdürmek zorundaydı, sürdürdü ve bitti sona erdi. Şimdi BIDEN gene ortadoğu politikasını, doğu Akdeniz politikasını, Avrupa ve Rusya hatta Çin politikalarını sürdürecektir sürdürmek zorundadır zira dünya ekonomisini avuçlarında barındıranlar yukarıda söylediğim gibi dünya tuccarlarıdır.

Şu kadarını söyleyelim, silah üretimi dünyada durdurulmadığı sürece Amerikada ve dünya ülkelerinde kısırdöngülü politika sürekli olarak devam edeceğinin altı çizilmeli.

Dünya yeni bir yüz yıla hazırlanırken kısa dönemde değil ama uzun zaman diliminde silah üretiminin son bulacağını ve insanarın insan gibi yaşadıkları bir dünyanın oluşacağını tüm kalbimle inanmaktayım.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..