Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '06

 
Kategori
Eğitim
 

Yeni eğitim dönemine hazırlık

Eğitim ve öğretim dönemi başlıyor. okullar başlarken öğrencilerimiz hedeflerini belirlemiş plan ve programları hazır bir halde yeni eğitim dönemine başlamalıyız. günlük planımız,haftalık planımız hazır olarak yeni döneme girmeli öğrencilerimiz. Önce kendimizi tanıyalım.hangi alanlarda daha yetenekli olduğumuzu ve gelecekte nasıl bir yaşam istediğinizi düşünün ve bunu bir kağıda yazıp odanızda görebileceğiniz bir yere asın.ulaşmak istediğiniz mesleği ve niteliklerini araştırın. Günlük ve haftalık planlarınızı muhakkak hazırlayın haftalık plan hazırlarken en verimli saatlerin ders çalışmaya ayrılmasına dikat edin. çalışma saatlerinizi ikiye bölün (40dk.)çalışma(10dk.)dinlenme tekrar çalışma(40dk) bu süreç devam etmeli.Okulda ders en iyi şekilde öğrenilir muhakkak öğretmeni dikkatli dinleyin.Öğrenme tekrar ile mümkündür ve bu tekrar dört aşamada olmalıdır bu sayede bigi kalıcı olarak öğrenilir.

1.Tekrar:Öğrenme çalışmasının hemen sonunda yapılacak tekrardır.Tekrar hatırlanan miktarın bir gün korunmasını sağlar.

2.Tekrar:Öğrenme çalışmasında yaklaşık 24 saat sonra yapılan tekrardır 5-10 dakikalık tekrar öğrenilen bilginin bellekte bir hafta kalmasını sağlar.

3.Tekrar:Bir hafta içinde yapılan 5-10 dakikalık tekrar öğrenmenin bellekte saklanmasını sağlar.

4.Tekrar:Bilgi öğrenildikten bir ay sonra yapılacak 5-10dakikalık tekrar bilgilerin uzun dönemli bellekte unutulmayacak şekilde yerleşmesini sağlar.

Verimli çalışmayı öğrenmelisiniz verimli çalışma,düzenli bir çalışma ortamında bir plana uygun ve dikkatli çalışılacak konuya yoğunlaştırarak çalışmadır.Verimli çalışma metodunu uygulamalısınız.

Derse ön hazırlıkla gelerek,aktif dinleyerek,anlaşılmayan yerler sorularak,düzenli notlar tutarak ders dinlenmelidir.

Alınan bilgiler kullanılabilir ve korunabilir bilgilere dönüştürmeli evde zaman ve içerik açısından iyi düzenlenmiş bir çalışma planı dahilinde çalışılmalı.

Öğrendiğiniz bigileri zamana karşı hızlı kullanabilmek için süratlenme amacıyla düzenli aralıklarla süreklikli tekrarlanmalı.

Başlamak için tam zamanı Gücünüze güvenen gerçekçi ve uygulanabilir bir çalışma programı hazırlayın. başarabileceğinize inanmanız yeterli. Her gün amacınız doğrultusunda yapacağınız küçük bir adım,ilerideki yıllarda size başarı getirecektir.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..