Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '11

     
    Kategori
    Söyleşi
     

    Yeni günün 'günaydını'

    Yeni günün 'günaydını'
     

    Günaydın dedi kafasını kaldırmadan ...


    "Günaydın" dedi kafasını kaldırmadan, ağza alınan ve önemi veya değeri olmayan diğer sözler gibi. Oysa her "Günaydın" yeni bir başlangıçtı. 

    Her gece, ölüme yatar gibi, karanlık bir sahnede bedenimizi ve ruhumuzu bırakıveriyoruz uykunun kucağına. Ve her sabah sanki hiç uyumamışız gibi uyanıyoruz. Kısa bir afallama ve uyku sersemliğinin ardından şarj ediyor bedenimiz kendini ve hayat koşuşturmasına başlıyoruz. 

    Balık içinde bulunduğu denizden habersiz olur misali, insan içinde bulunduğu imkan ve fırsatlardan habersiz oluyor. Bu sabah okuduğum bir yazıda, sevgili yazarımız, geçirdiği sağlık sorunlarına ithafen “İnsan neden sağlığı yerindeyken şükretmeyi bilmez?” demiş. Bariz değil mi? Çünkü sağlığa sahibiz. Eğer insanların onun kıymetini bilmelerini istiyorsak, ondan mahrum etmeliyiz. Bu, aklıma doğal olarak V for Vendetta adlı filmini getirdi. Filmi izlemeyenler için fazla yorum yapmayacağım ama bir insanda sahip olduklarını kıymetlendirmek istiyorsanız onu o şeyi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya getirin. 

    Her sabah aynı güne uyanmak bir insan için olabilecek en kötü şeydir aslında. Çünkü her yeni gün yeni doğmuş bir bebek gibidir. Bir ebeveyn için doğan çocuğunu kucağına almak ne kadar heyecan verici, ne kadar mutluluk kaynağı bir olaysa, her sabah yeni bir güne uyanmak da o derece güzel ve heyecan verici olmalı. 

    Her gün aslında fırsatlar ve farklılıklar dolu bir gündür. Aynı günü yaşamadığı sürece insan bunu değerlendirmeli ve mutlu olmalıdır. Oysa biz her günümüzü diğer bir günümüze benzetmek için elimizden geleni yapıyoruz. Aynı işlerde çalışıyor, aynı saatlerde yola çıkıyor, aynı saatlerde geri dönüyor ve aynı sonuçları elde etmek için çabalıyoruz. Bir süre sonra da hayatın sıkıcılığından bıkıyor ve yeni arayışlara giriyoruz. 

    Aynı şeyleri yaparak hayattan farklı şeyler bekleyen tek varlık insanoğlu olmalı. Hayatta her gün bir mucize olsun, bir farklılık olsun, bir heyecan olsun diye uyanıyor insanlar. Oysa her günü farklı ve heyecanlı yapması gereken bizleriz, başkaları değil. Bu hayatta mutlu edilmeyi bekleyerek ömrünü harcayacaklardan mı olacaksınız yoksa önce kendini sonra da etrafındaki herkesi mutlu edecek olan mutluluk kaynağı insanlardan mı? 

    "Günaydın" dedi kafasını kaldırmadan, ağza alınan ve önemi veya değeri olmayan diğer sözler gibi. Oysa her "Günaydın" yeni bir başlangıçtı. O “Günaydın”, birilerinin yok olduğu günün Günaydın’ı idi, O “Günaydın” birilerinin var olduğu ve diğerlerini var ettiği bir günün Günaydın’ı idi. Her Günaydın’ınızın gününüzü, hayatınızı Aydın etmesi ve her gününüzün her anını kıymetlendirmesi dileklerimle. 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 496
    Kayıt tarihi
    : 03.07.11
     
     

    Eğitim, bilişim, modern hayat, nostalji, mitoloji ve hayata dair her şeyi sorgulayan bir insanım. Be..