Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

Yeni Haritalar

Yeni Haritalar
 

Merhaba, yıllardır hep bu topraklar üzerindeki oyunların oynandığının farkındayız. Artık start tuşuna bastılar. Hep şunu söylerim artık fetih etme devri bitti. Yönetimi ele geçirmek kafi diye. Irak zaten ABD nin bir vilayeti konumundayken Kuzey Irakda bir sözde devlet kurmak kimin isteği.? Bizim ne yapmamız lazım? Kendimce fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Kuzey Iraktaki kürdistan adı altında kurulan devlet aslında vardı zaten. Neden peki ülke olduk deme gereği duydular? Kendi ordusu var hastanesi var bütün birimleri var bakanlıkları vs hepsi var. Sebebi şu kürdistan sadece nabız yoklama hareketi ve bugün orda yarın İranda bir başka zamanda Türkiyede harekete geçirilmek istenen bir ayaklanma vesilesiyle devlet kurma hayalperestliği. Suriye kendi derdiyle uğraşırken Türkiyede paralelciler artık kendini deşifre ederek kendileriyle uğraştırılma hedefine ilerleyerek coğrafyada ki gelişmelerden uzak tutulmak isteniyor.

Biz içimizdeki hainler kim nasıl bulacağız bumu o mu şumu derken bu hayatta değil diyeceğimiz insanlar hala vardır eminiz. Telaşımız büyük işimiz çok. İçeride pkk ve fetö dışarıda pyd ve daeş neyseki Suriyenin kuzey de ilan edilecek bir devlete izin vermemek adına oraya askerimizi coktan yerleştirdik. Hemde darbe olayından hemen sonra. Bu zamanlama olarak olabilecek en hızlı adımdı.

Peki Irağın Kuzeyinde ne yapabiliriz? İç siyaset malzemesi yapılacak denmeden Suriye ile derhal görüşülmeli kuzeyden pydyi Suriye ve Rusya ile ortak hareket ederek gerekirse antlaşma imzalayarak temizlemeliyiz. Suriyedeki sıkıntıyı ne kadar hızlı halledersek emin olun diğer devletler telaş ederek planlarında aksamalara sebep vermiş olacağız. Irak ne kadar toprak bütünlüğü desede bunlara onlarda dünden razı.

Daha dün Türk Silahlı Kuvvetleri topraklarımızdan çıksın diye tehdit eden sözde başbakan İbadi ( bana göre bir elçi) kürdistan muhabbetinde sadece deyim yerindeyse kuru sıkı atmakta. Bugün Türkiye ve İran beraber sağlam adım atmazlarsa 10 yıl 20 yıl süresini kestirmek zor ülkemizdeki teröristlere sempatisi olan halkı devlet kurma vaadleriyle ayaklandırmaya çalışacaklardır.

Unutmayın eğer Türkiye İran ile birlikte müdahele etmezse Kuzey Irak öyle bir güzel devlet olacakki herkesin canının çekmesi sağlanacaktır. Ekonomik yaptırım bizede zararı olacağından dolayı derin devlet yaptırımları ile asalaya karşı verilen mücadeleyi uygulamak bu konuda gerekli ve kaçınılmazdır. Son olarak bu lafı devlet stratejisi olarak benimsemekte yarar var...

Biz gitmezsek onlar hep gelecektir. Biz eğerki gidersek onlar pes edip bitecektir. 

 

 
Toplam blog
: 4
: 226
Kayıt tarihi
: 18.09.17
 
 

08.08.1983 doğumluyum. İzmir'de ikamet etmekteyim. 3,5 Yıl İç Mimarlık eğitimi ardından 4 Yıl Gra..