Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yeni insana doğma bilinci (Homo Novus)

Yeni insana doğma bilinci (Homo Novus)
 

HOMO- NOVUS / SEN KİMSİN?
GERÇEK OLANA UYANMAK

Gerçek olana uyanmak herkesin harcı değildir. Buna ulaşmak için her şeyden önce karşı konulamaz bir arzu gerekir.  Bu arzu sayesindedir ki sende ortaya çıkacak olan değişim ve enerji, daha yüksek boyutlu bir insana doğma sürecini yaratacaktır. Gerçeği aramak ve görünenin altında yatanı bulmak “ Yeni bir İnsan “ olmayı sağlar. Yeni insan ve yeni bilinç sistemin sayesinde özelde kendini, genelde insan doğasını çok daha kolay ve doğru anlayacağından emin olabilirsin!  Bundan sonra gerçekte neye ihtiyacın olacağını da daha doğru belirleyeceğinden yanlış kararlar almamayı başarırsın.

Seni neyin huzurlu neyin mutlu kıldığını veya neyin daha sağlıklı ya da işe yarar olduğunu anlarsın. Hayatından kimin çıkıp kimin kalacağına karar vermek ve artık sana zor gelmez.

 

YÜKSEK BİLİNÇ DÖNGÜSÜ

 

Daha yüksek bilinçle yaşadığında hayatın iplerini eline almaya başlar, istediğin hayatı yaşamaya karar verir, daha fazlası kendi hayatını yaratır, sonuçlarından da sadece sen sorumlu olursun. Yüksek Bilincin Gücü gerçek özümüzü tanımaktan gelir. Ama o güç dünyevi anlamıyla bilinen egosal bir güç değildir.

Egondan özgürleşirsin. Gerçek bir insan olursun.

 

 DİKKAT!  ESKİ ALIŞKANLIKLARINA GERİ DÖNERSİN!

 

Ama yüksek bilinç boyutunda yaşamak ve özgürleşmek için sadece arzu yetmez.

Eski alışkanlıklarını ve yanlış inanç kalıplarını da arkanda bırakmak zorundasın.

Seni hep endişelendiren, huzursuz edip hayatını zorlayan alışkanlıklarını…
Çoğu sınırlı düşünen insan kendini özgürlüğe açmaktan korkar. Risk almaktansa bildiği alıştığı gibi yaşamak daha güvenlidir. Sınırlı insan bu güven uğruna ağır bir bedel öder ve hepimize aşina olan o renksiz, doyumsuz, düşük bilinçli hayatı deneyimler.

Çok aramış, çok çabalamış, seminerlere gitmiş, enerji çalışmaları yapmış, kitaplar okumuş, meditasyon yapmış olabilirsin. Ancak kendi bilinç çemberinde kalmadığın sürece eski alışkanlıklarına geri dönersin.

 Eski alışkanlıkların getirdiği sıkıntılardan kurtulmanın tek yolu; kendi bütünlüğünden başka hayatta seni destekleyecek bir şeyin var olmadığını anlamandır. Bu çok önemli bir keşiftir. Sen tek başına bir bütünsündür artık.

Ve evet her şeyin cevabı sende mevcuttur. Ama eski alışkanlıklarından özgürleşmeden bunun farkına varman da pek mümkün değil.

Eski alışkanlıkların ise seni bu dünyada genelde hep üzen, endişelendiren, sıkıntıya sokan alışkanlıklardır.Bir an gelir ve kendi bütünlüğünden başka seni bu yönde destekleyecek bir şeyin var olmadığı anlayışına uyanırsın. Bu anlayışa vardığında kendini tanımaya ve tamamlamaya başlarsın.

 

KENDİNİ TANIMAK ,AYDINLANMAKTIR
Kendini tanımaya başladığında artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Kendi yeni bilinç çemberinle büyük bilinç çemberini birleştirirsin.

Belki bir süre yalnızlık hissettiğin bir dönemden geçersin. Ama bu yalnızlık dönemi seni büyütecek ve yükseltecek, tüm sahte benliğini besleyen ve acıtan işe yaramaz hatta hastalandıran, öldüren bağların kopması demektir. Artık, seni gerçekten anlayan, nasıl bir süreçten geçtiğini bilen insan sayısı azalacaktır ama gerçek bir dünyada var olmaya başladığın için o insanların azalması işine bile gelecektir. Çünkü onlar sen hiçbir şey yapmak zorunda kalmadan kendi kendilerini eleyeceklerdir sadece seni mutlu edecek daha sağlıklı kılacak yapılar ve kişiler olacaktır artık hayatında. Kendi başınalığınla rahat hissetmeye başladığın an, gerçek özüne bağlanmaya başladığın andır. Gerçek benliğinle, ruhundan kopup gelenle yaşamaya başladığını bildiğin andır.

 

SEN KİMSİN ?

SEN KİMSİN egzersizi Ruhsal Bilinç (Psiko-Spiritüel ) Atölyemizde uyguladığımız çalışmaların içinde en önemli merkezdeki, en basit görünen  ama bir o kadarda en can alıcı sorudur. O yüzden bu egzersizi çok ciddiye alırız.

“SEN KİMSİN? “ sorusuna sakince gözünüzü kapatarak samimi bir şekilde bir çok cevap arayın ve 5- 10 dakika sonra içinizden gelen tanımları (hatırladığınız kadarını) bir kâğıda dökün.



Bu tanımların birçoğunun aslında tam olarak sizi ifade edemeyeceğini, sizin gölgeleriniz olduğunu ve bu gölgelerin de ardında burukluk hissedebilirsiniz. Kendinizi tam olarak anlatamadığınızı, kendinizi kendinize bile anlatamamış olduğunuzu görürsünüz.

Bu gölgeler,  yüksek bilinç boyutumuzun önünde duran yanlış düşünce kalıpları ve bu yüzden düğümlenmiş duygularımızdır.

Buda’ya aydınlanmanın ne olduğu sorulduğu zaman (acının sonu) cevabını vermiştir. Bunu söylerken O’nun ne olduğunu söylemek yerine, ne olmadığına (acı) işaret etmiştir. Acı sona erdiğinde ne olduğu ancak yaşanarak bilinen bir şeydir.

 Yüksek Bilinçli Yeni bir İnsana Doğma deneyimi, bireysel bir deneyim olabilir. Ancak bütüncül bir algı ile ortaya çıkan direkt (dolaysız) bir deneyimdir ve bu deneyime eşlik eden Kendiliğinden Biliş halidir.

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..