Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '10

     
    Kategori
    Ekonomi - Finans
     

    Yeni iş fikirleri bulmak

    Yeni iş fikirleri bulmak
     

    Beyin fırtınası, iş fikirleri


    Girişimcilik kültürünün yaygın olduğu ekonomilerde işsizlik oranının daha düşük olduğu yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıktı. İş fikirleri üretmek ve girişimcilik kültürünü toplumumuza yerleştirmek daha dinamik ve işsizlik oranının düşük olduğu bir ekonominin gereklerinden. Yeni iş fikirleri üreten ve bu iş fikirlerini hayata geçirebilen insanlar hem ekonomiye çok büyük katkı sağlıyorlar hem de istihdam yaratıyorlar. Ülkemizde ise iş fikirlerine ve girişimciliğe ancak yakın geçmişte önem verilmeye başlandı. Peki bir iş fikri bulup bu fikri hayata geçirmek çok mu zor ? Aslına bakarsanız iş kurma sürecinin en zor kısmı iş fikrini bulma süreci.

    Bir iş fikri bulmak için öncelikle yakınlarınızla iletişime geçin. Onların size verebilecekleri mükemmel fikirler olabilir. Ne tür işlerle ilgilendiğinizi onlara anlatın ve muhabbeti bir şekilde iş fikirleri konusuna getirin. Eğer akıllarında ço iyi bir iş fikri varsa onu mutlaka sizinle paylaşacaklardır. İnternette iş fikirleri sitelerini takip edin. Bu sitelerde size uygun yeni iş fikirleri yayınlandığında vakit kaybetmeden hayata geçirin. Eğer hala size uygun bir iş fikri bulamadıysanız, zekasına güvendiğiniz arkadaşlarınızı toplayın ve bir iş fikri bulmak için beyin fırtınası seansı düzenleyin. Yeni iş fikirleri üretmek istediğiniz bir konu seçin. Seansın zamanını belirleyin. Başlamak için herkesten düşündükleri iş fikirlerini paylaşmalarını rica edin. - Fikirler arası ilişkilendirme yapmaya çalışın çünkü üretilen bir iş firki diğerini tamamlayıcı nitelikte olabilir. Dikkat çeken iş fikirleri üzerinde tartışmalar yaparak bu fikirleri değerlendirin.

    Eğer bir fikir bulmuş iseniz bu fikriniz için fizibilite ve iş planı gibi ön çalışamaları yapıp iş fikrinizi bilimsel verilerle değerlendirmeye başlayabilirsiniz. Bu raporların sonuçları olumlu ise o işe inanın ve kesinlikle o işten para kazanmaya başlamadan önce işi bırakmayın.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 3303
    Kayıt tarihi
    : 05.10.10
     
     

    İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği mezunuyum. Şu an özel bir firmada satış yöneticisi..