Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yeni iş kolu kriz dedektifliği!

Yeni iş kolu kriz dedektifliği!
 

Her gün yeni bir iş kolunun hayata geçirildiği ender dönemlerden birisini yaşıyoruz.

Örneğin, Turizmde tuvalet Pasosu gibi… Kriz anında Kriz Dedektifliği gibi…


Bu krizin Türk toplumuna iyi geldiğini söylemekte hiç bir sakınca yok! Türk toplumunun yaratıcı zekası(!) yeni bir iş kolunun doğmasına yol açtı!

İnsanoğlu yaşadığı hayatı idame ettirmek için bir şekilde yeni yollar keşfederek, aç, açıkta kalmıyor! Tıpkı güzelim ülkemizde olduğu gibi...

İşte ABD kökenli Küresel Krizin etkileri güzelim ülkemizde yeni bir işkolunun faaliyete geçmesine neden olmuş! Bu işkolu; kimlerin işine, ne kadar yarar şimdilik meçhul. Böylesi bir işkolunda kimler çalışabilir? Yeni tahsilâtçılar türer mi? Soruları uzatmak mümkün.

Gelin yeni iş kolumuz, Kriz Detektifliği... Bu konu hakkında biraz bilgi verelim.

Önce dedektiflik nedir?

Dedektiflik, ya da araştırmacılık; Gerçek ve tüzel kişilerin talepleri doğrultusunda, belirli bir konu ile ilgili ve yasalar çerçevesinde, insanların kişilik hakları ve özel hayatına girilmemek şartıyla, her türlü suç teşkil etmeyen özel bilgileri toplayıp, derleyip, değerlendirdikten sonra, resmi suç teşkil edenleri ilgili makam, adli, idari ve resmi devlet güçlerine diğer bilgileri araştırma yapılmasını isteyen gerçek ve tüzel kişilere sunmakla görevli Özel Araştırma görevlisidir.

İşte böylesi görevlilere, böyle kriz ortamında büyük bir iş düşüyor. Krizin etkisi ile batan veya krizi fırsata çevirmek isteyip, hayali şirketlerle vatandaşı dolandıranların yerinin tespiti ve yakalanmaları için hemen hemen herkes bir özel dedektife kapağı atıyor!

2001 yılındaki krizde de aynı ortam olunca, çek senet tahsildarları türemişti! Gerçi hala bu tahsildarlar var ama...

Bu zamana kadar dedektifler, çapkın karı koca peşinde koşan kişiler olarak algılanırken, şimdi artık alacaklıların umudu oldular.

Böylesi kriz ortamından en fazla mağdur olanlar, bilindiği kadarı ile caddelerde, her önüne gelene kredi kartı dağıtan Bankalar. Bu dedektiflere herkesten çok onların ihtiyaçları var. Bankalara borç takıp kaçanların izini bu yeni işkolunda görev yapan dedektifler sürüyor.

Dünyayı sarsan küresel krizin sosyal yansımaları gün geçtikçe ortaya çıkıyor.

Her ne kadar krizin sosyal yaralarını unutturmak için değişik yöntemler uygulayıp, yeni yeni kahramanlar yaratsak ta, bedava kömür ve gıda yardımları dağıtsak ta, ipin ucu bir kere kaçtı mı yakalamak pek mümkün olmuyor!

Tüm dünya ekonomik krizle ilgili çareler düşünürken, bizler Hamasın avukatlığını yapıyoruz! Netice itibarı ile zamanında bizi arkamızdan vuran Arapların, şimdi aferin demesi ile yüzümüz gülüyor!

Daha önceleri İngilizlerin mandası olan ve 20. yüzyılın ortasından itibaren de Amerikan mandacılığını seçen Araplara şirin görünmek için tüm dünyayı karşımıza almamıza rağmen, ne Arap Sermayesi geliyor, ne de ekonomik kriz hafifliyor.

Hamasın ağababası olan İran bir kenara çekilmiş, kös kös bize bakıp gülüyor ve arkasından da Aferin Türkiye, bizim yapmak isteyip, bir türlü cesaret edemediğimiz meydan okumayı siz yaptınız diyor…

Evet, biz yeni işkolumuzla, teğet geçen krizimiz ile ayağımızı yere sağlam basıp, hamdolsun tüm dünyayı karşımıza alarak 21. Asırın Robin Hut’u olmaya aday bir ülkeyiz.

Savulun dünya Türkler geliyor!!!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..