Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '17

 
Kategori
Psikoloji
 

Yeni kitabım "BÜTÜN AŞKLAR TATLI BAŞLAR "çıktı..

Yeni kitabım  "BÜTÜN AŞKLAR TATLI BAŞLAR "çıktı..
 

MUTLU SONLA BİTECEK AŞKI BULMA VE KORUMA YOLLARI BU KİTAPTA!

 

Serhat Yabancı, uzun yıllardır çiftlerle çalışan bir ilişkive evlilik danışmanıdır. Halen düzenli olarak Milliyet.com.tr/PembeNar sitesinde yazılar yazıp, radyo ve televizyon programlarına konuk olarak katılmaktadır. Günümüzde, uzun soluklu romantik ilişkiler veya evlilik başlığı altında, reality şovlardan, aşk romanlarına dek öğüt veren pek çok yayın olmasına rağmen, sevgi ve denge içeren bir ilişki kurmakta çoğu insan zorlanmakta, ülkemizde boşanma oranları her yıl artış göstermektedir. Yabancı’nın son kitabı Bütün Aşklar Tatlı Başlar’ın çıkış noktasını da bu oluşturuyor: Doğru insanı bulmak bu kadar zor mu?

 

BÜTÜN AŞKLAR TATLI BAŞLIYOR AMA SONUÇ ÇOĞU ZAMAN ACI, HATTA ACIKLI OLABİLİYOR!

 

Yabancı, çiftlerle yaptığı çalışmalarda ayrılık veya boşanmaların farklı sorunlardan kaynaklanmış gibi gözükse de, aralarında benzerlikler olduğunu gördü ve aşk ilişkileri ile evlilik süreci konusunda bir farkındalık yaratmak istedi. Kadın ve erkekler, sancılı bir ilişki sürecinde veya yalnızlıktan pes edip geldikleri Serhat Yabancı’ya hep “neden” diye soruyor ve aldıkları cevaplara çok şaşırıyorlardı. Çünkü sorunun kaynağı için baktıkları yer, yanlış alınmış bir uçak bileti gibi, onları yanlış rotaya sürüklemişti!

 

 

- Bana acı verenleri neden çekici buluyorum?

- Neden hep aynı tiplerden hos¸lanıyorum?

- Onu seçmem bilinçli bir seçim mi, kader mi?

- Mükemmel insanı beklemekten nasıl vazgeçerim?

- Neden hayatımda biri yok?

 

Serhat Yabancı, kök ailesine sınır çizemeyen Kemal ve Duygu’nun ilis¸kisini, yas¸ıtlarının çogˆu evlenmesine ragˆmen hâlâ karar veremeyen Betül’ü, daha iyisini düs¸ünüp, düs¸ünüp bir türlü karar veremeyen Ahmet’i, bagˆımlı ilis¸kileri, sınır koyamamanın etkilerini, analizleriyle yazarken

okurun hem kendine hem de ilis¸kisine farklı bakmasını hedefledi. Mutlu bir ilişkinin formülünü soran okuruna da şöyle sesleniyor:

 

Sevgili okurum, bu kitabı okurken yer yer s¸as¸ıracak, bazen öfkelenip bazen de üzüleceksin. Zaten fark etmek bu degˆil midir? Geçmis¸teki seni ve digˆer insanlarla olan ilis¸kilerini hatırlayacaksın. Elinde bir roman, hikâye veya kis¸isel gelis¸im kitabından farklı bir kitap var. Belki altını, belki de üstünü çizeceksin. Tıpkı hayatına alıp; as¸ırı önemseyip altını çizdigˆin insanların, sonrasında üstünü çizdigˆin gibi... Kalemin ve not defterin hazırsa, ben de hazırım. Bu kitapta; seni yöneten temel s¸eyin çocuklugˆundan gelen düs¸ünceler oldugˆunu, bu düs¸üncelerin otomatik olarak seni aynı tepkilere yönlendirdigˆini, aynı nedenlerin de genellikle aynı sonuçları yarattıgˆını göreceksin. Ailelerin düs¸ünce ve davranıs¸ yapısının; çocugˆun hem ilis¸kilerini hem de tercihlerini sadece evlilik öncesi degˆil, evlilik devam ederken de nasıl etkiledigˆini ve bu bagˆı nasıl kesmemiz veya onarmamız gerektigˆine beraber çalıs¸acagˆız.”

 

 

KİTAPTAN ALINTILAR:

 

“Sürekli sizden beslenen, sorumluluklarını size yükleyen, ilişkide kendi alanını geniş tutarken sizin alanızı daraltan, adaletsiz bir ilişkiye neden olan tüm davranışlar; bencil ve kendine dönük davranışlardır. Fedakârlık, mükemmeliyetçilik, bağımlı, onay arayıcı ve boyun eğici gibi şemalardan birine veya birkaçına sahipsek, bencil birine takılmamız yüksek ihtimaldir. Bu şemalarımız; benmerkezci, her durumda kendini haklı gören birini çekici kılacak, onun umursamaz, ulaşılmaz veya memnun olmayan, sorumsuz hali bizi çekecek ve şemamızı besleyecektir.

Bazen bencil birinin hayatımızda var olması sadece şemamızdan kaynaklı olmayabilir. Kendini kabul ettirene, kalbimizi çalana veya bizi kendi kontrolüne alana kadar uyumlu görünüp, sonrasında bencil yönünü ortaya çıkanlar da olabilir. İşte bu noktada; gerek biz çekmiş olalım gerekse o bizi kendine çekmiş olsun bunu fark ettiğimizde, baş etme aşamasına geçmeliyiz.”

 

 

 

 

SERHAT YABANCI

Yazar ve evlilik danışmanıdır. Milliyet, Hürriyet, Akşam, Habertürk, Yeni Şafak gibi pek çok gazetede yazı ve röportajları yayınlandı. Halen köşe yazarı olarak Milliyet/PembeNar sitesinde ilişkiler hakkında yazmaya devam etmektedir. Star, ATV, Beyaz TV, FOX, CNNTürk, TV8, Kanal7, TRT gibi kanallarda aile ve evlilik danışmanı olarak programlara konuk oldu. 2016 yılında TBMM  Aile Bütünlüğünü Koruma Komisyonuna davet edildi. Sunumu ve kitaplarındaki bilgiler, komisyon raporunda yayınlandı. Yabancı, üniversitelerde “Aile danışma teknikleri ve aile içi iletişim” dersleri vermektedir.

 

Daha önce yayınlanmış kitapları:

Unutmak mı Affetmek mi?

Düşündüğün Gibi Değil

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 98
: 406
Kayıt tarihi
: 10.01.11
 
 

SERHAT YABANCI Yazar Aile Evlilik Terapist 1.Kitabım : UNUTMAK MI AFFETMEK Mİ 2.Kitab..