Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '10

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

YENİ KİTABIMLA 29. İSTANBUL TÜYAP KİTAP FUARI'NDAYIM

YENİ KİTABIMLA 29. İSTANBUL TÜYAP KİTAP FUARI'NDAYIM
 

 

 

 

29. TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı 30 Ekim 2010 Cumartesi günü kapılarını kitapseverlere açıyor. 7 Kasım 2010 Pazar gününe kadar açık kalacak olan fuara 550 yayınevi, sivil toplum örgütü ve kuruluşun yanı sıra yüzlerce şair ve yazar katılıyor. 

Türkiye Edebiyatçılar Derneği standında ben de kitaplarımı imzalayacağım. Eğer aksilik çıkmazsa toplu şiirlerimden oluşan yeni kitabımla fuarda olacağım. Sone Yayınlarından çıkacak olan 144 sayfalık Toplu Şiirler kitabımla birlikte Sözcükler De Ölür adlı deneme kitabımı kitapseverlere sunacağım. 

Yaklaşık 7 yıldır katıldığım fuarlar, daha önceleri de sıkça dile getirdiğim gibi şair ve yazarların bir bayram yeri gibidir. Okurlarla buluşmanın yanı sıra şairler ve yazarlar birbirleriyle de yüzyüze görüşme fırsatı bulur, yeni kitaplarla buluşur özlem giderirler. Bu nedenle de ülkemizde İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep gibi çok az merkezde yapılan kitap fuarlarına mümkün olduğu kadar katılmaya çalışırım. Her ne kadar medya desteği olan yazarlar gibi reklamlarımız olmasa da ve onlar kadar ilgi göremesek de reklamların etkisinde kalmadan standları dolaşarak kendi istediği kitabı almak isteyen onlarca okura ulaşmak insana keyif veriyor. Zaten kendi yaşadığın şehrin dışındaki okurlara da birebir ulaşmanın en iyi yolu fuarlardır. Çünkü internetten takip eden yüzlerce okurdan hiç olmazsa kayda değer bir kısmı fuara gelerek tanışıyor, kitabınızı alıyor. Bu da sanal alemden gerçek aleme ulaşmanın en etkileyici yanı oluyor. 

Medya desteği olmasa da internette Milliyet Blog başta olmak üzere çok sayıda bloglarda yazarak ya da facebookta sayfalar açarak okurlara ulaşmak mümkün. Sonra bu okurların bulunduğu merkezlerdeki kitap fuarlarına katıldığımızda gerçekten çok vefalı bir tutum sergileyerek gelip destekliyorlar. Ben yıllardır Milliyet Blog yazarı arkadaşlarımdan büyük destek gördüm. Hiç yüzünü görmediğim Sabiha Rana gibi bir arkadaşım Adana’daki standıma çiçek gönderme nezaketinde bulunabiliyor. Bir başka arkadaşım evinden getirdiği pasta ve börekleri paylaşabiliyor.Ufuk Gürol adlı bir başka arkadaşım uğur getirsin diye ben daha standa gitmeden masamın dört bir yanına mavi kordela bağlayabiliyor. 

Kısaca kitap tanıtımının, okurlara ulaşmanın yanı sıra çok güzel dostlukların da yaşandığına tanık olduğum fuarlara katılmak bana her zaman büyük heyecan veriyor. Hiçbir çıkar ilişkisi olmadan birkaç dost edinmenin keyfini yaşamak ve şu üç günlük ömüre daha bir anlam katmanın umuduyla bu kez de İstanbul TÜYAP Kitap fuarında olacağım. Dostlarımın beni yalnız bırakmayacağını biliyorum. 

Türkiye Edebiyatçılar Derneği Standı Salon 10 No 102 

 
Toplam blog
: 264
: 1128
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1956 Sarıkamış Kars doğumluyum. 6 şiir kitabım ve 2 deneme kitabım var. son kitaplarımı B..