Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '08

 
Kategori
Dünya
 

Yeni komşumuz!

Yeni komşumuz!
 

The İndependent'ın yeni bir haber yorumu:

Gözümüz aydın! ABD yeni komşumuz. 2003 yılında işgal ettiği Irak topraklarına kesin yerleşme kararı alan ABD, Irak'ın tabi zenginliklerini sonuna kadar sömürmeye devam edeceğini, hazırladıkları gizli bir rapor ile açığa vurmuşlar.

ABD Başkanı Bush, Kasım ayında yapılacak seçimlere kadar, yani başkanlığı devretmeden, bu gizli niyetini hayata geçirmek istiyormuş(!) ABD, Irak'ta kuracağı 50 üss ile devamlı asker bulunduracak, bu üsler ile Irak hava sahasını devamlı kontrol altında bulunduracak, burada görev yapan ABD askerlerine Hukuki dokunulmazlık sağlayacakmış!..

Eğer Bush bu planını gerçekleştirirse, ABD askerleri Irak'ın her yerinde istediği operasyonları, istediği gibi yapacak, Irak'lılar ölmeye devam edecek, ABD'nin dev petrol şirketlerinin çıkarları böylece korunmuş olacak(!) Tabi böylece ABD halkı da Irak'tan çıkan petrolü istediği gibi kullanacak, Irak halkı yine aç sefil, bilgisiz, beceriksiz, aşiret yöneticisinin, idaresinde biçare olarak yaşamaya devam edecek. Tabi zenginlikler, ABD ve şirketleri tarafından sömürülmeye devam edecek. İç çekişmeler, birbirini kırmalar, Sünni, Şii, Türkmen, Kürt, Arap ayrımı devam edecek, Şii lider Sadr bundan büyük bir keyif alarak, sözde ABD yandaşlarına saldırıyorum diye, Irak vatandaşlarını öldürmeye devam edecek.

Bu batı Asya'da bulunan ülkeler, ne talihsiz bir Coğrafyada bulunuyorlarmış. İran'a bakıyorsun, Şah gitti, yerine mollalar geldi. Suriye'ye bakıyorsun Baas yönetimi ile, iktidar babadan oğula geçiyor. Diğer Arap ülkelerine bakıyorsun; hepsinin başında bir Kral, şeyh, şıh, vs. her neyse! istedikleri gibi at oynatıyorlar. Irak'ı hiç sormayın oraya istikrar ve demokrasi getirmek için işgal eden ABD, şimdi kalıcı yerleşmek için devamlı iç karışıklıklar üretmekle meşgul!..

Bu coğrafyadan çıktınmı, istikrar ve kalkınma için çabaları görüyorsun. Acaba diyorum, böyle iç karışıklık çıkarmak, ABD ve İsrail'in işine daha mı çok geliyor? O zaman iç karışıklık çıkarıncaya kadar, tüm Arap ülkelerini işgal et ve İsrail'in Jandarmalığında yönet. O zaman ne İsrail'e saldırı olur, ne de ABD'li dev şirketlerin çıkarlarına.

Biz ülke olarak sevinelim(!) yeni komşumuz ABD, istediği zaman bizim üzerimize, PKK'yı eğiterek ve silah vererek salar, istediği zamanda, sözde anlık bilgi veriyorum diyerek, bizim uçakların dağlara bomba atmasını! sağlar. Kendileri ürettikleri yeni silahları Irak halkı üzerinde çok rahatlıkla dener, bak bu silahlar şöyle iyi, böyle iyi diyerek, bize de kakalamaya(pardon satmaya) çalışır. Ve bizde ABD bize yeni silahlarından parasıyla veriyor diye seviniriz.

İşte(!) yeni komşumuz ve gerçek(!) dostumuz ABD...
 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..