Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Yeni Köşe Yazıları / Batı Ne Yapmak İstiyor? - İmam Hatiplerin Adı Değişmeli..

Yeni Köşe Yazıları / Batı Ne Yapmak İstiyor? - İmam Hatiplerin Adı Değişmeli..
 

Batının son zamanlarda Türkiye'ye karşı takındığı tavır oldukça can sıkıcı. O kadar ki, batı değerlerine inanan birçok insan "Sıktılar artık" demeye başladı. ABD'nin Suriye'de ülkemize karşı adeta hasmane davranıp, İsrail'in güvenliğini garantiye alacağım diye, Akdeniz'e kadar uzanacak bir PKK devletine ısrarcı olmaları, suçları sabit feto elebaşlarını iade etmemeleri ve Zarab olayında mahkemeye siyasi baskı söylentileri bardağı taşıran son damla oldu.

Avrupalı liderler de Trump'tan aşağı kalmayıp her fırsatta Türkiye'yi sıkıştırmaya bayılıyorlar. Feto konusundaki düşünceleri de ABD ile aynı. Merkel ve diğerlerinin tavrı ortada iken son NATO tatbikatındaki rezalet her şeyin tuzu biberi oldu.

Batı ne yapmaya çalışıyor acaba? Türkiye'yi gerçekten gözden çıkardılar mı? Yoksa başka hesapları mı var? Bu arada itilmeye çalışılan Rusya- Çin-İran ekseni de çok matah bir şey olsa bari..Otoriter ve hatta totaliter rejimler..İnsan hakları  ve demokratik değerler yerlerde sürünüyor. Üstelik Rusya'nın ne kadar gaddarlaşabileceğini uçak düşürme olayından sonra,ülkesinde çalışan Türk vatandaşlarını tekme tokat dışarı atarken yeterince gördük. Çin'e gelince, Doğu Türkistan'da uyguladıkları asimilasyon ve çaktırmadan imha poltikasına bakmak yeterli olacaktır.

Bu nedenle her şeye rağmen batı ile köprüleri atmadan, usuletle, suhuletle davranmalı ve öfkeyle kalkanın zararla oturduğu ata sözünü bir kez daha hatırlamalıyız.

                                           *  *  *kadıköy imam hatip lisesi ile ilgili görsel sonucu

 

 

İlim- Kültür Liseleri: Teog alelacele kaldırılınca yerine ikame dilecek sistem aşağı yukarı belli oldu: Adrese dayalı yerleştirme ve bakanın deyimiyle "Nitelikli" okulların kendi sınavlarını kendilerinin yapması. Merkezi olmayan bir sınavın ne kadar objektif, adil ve güvenilir olacağı bir yana, adreslerde dört türlü devlet lisesi var artık: Fen liseleri, Anadolu Liseleri, İmam Hatip Liseleri ve Meslek Lİseleri..İlk ikisi sınavla öğrenci seçeceğine göre bu sınavları kazanamayan yaklaşık bir milyon öğrenciye iki seçenek kalıyor: Ya parayı bastırıp özel liselere gitmek, ya da evine en yakın imam hatip veya meslek lisesine kaydolmak..

Bu durumda yüzbinlerce öğrencinin  okumak zorunda kalacağı imam hatip liselerinin adını değiştirmekte büyük yararlar var. Az bir kısmının gerçekten camilerin ihtiyacı imam hatip yetiştireceğinden adı değişmeyebilir ama geride kalan büyük çoğunluğunun adı "İlim Kültür Lisesi" olsun. Böylece birçok kesimi ve öğrencileri tereddüte sevkeden bir unsur geri kalmış olur. Bu arada ders programlarının da bilim teknikle, inovasyonla dolu ve cumhuriyet değerleriyle barışık olması da olmazsa olmazlardan tabii.. 

   *  *  *

        üsküdar bahar parkı ile ilgili görsel sonucu                          

Sporsuz Toplum: Geçen aylarda Üsküdar Belediyesi semtimizde çok güzel bir park yaptı: Bahar Parkı..İçinde büyük bir basketbol sahası, yürüyüş yolları, jimnastik aletleri, çocuk parkı ve oturma grupları olan parkın müdavimleri top oynamaya gelen birkaç gençle, yürüyüş yapan bir-iki yetişkin..Hemen önünde 400 dairelik büyük bir site olmasına rağmen spor yapanlar ancak bu kadar..

Bir şeyin yetmişi neyse, yedisi de odur. Böyle bir ülkeden dünya çapında sporcu çıkmasını beklemek safdillik olmaz mı?

 

 

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..