Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '18

 
Kategori
Güncel
 

Yeni Köşe Yazıları / Vatanım Sensin Veda Etti, Dövizin Ateşi Söndü mü, Lucescu: Bir Futbol Sihirbazı

Yeni Köşe Yazıları / Vatanım Sensin Veda Etti, Dövizin Ateşi Söndü mü, Lucescu: Bir Futbol Sihirbazı
 

Son yıllarda reyting rekorları kıran tarih konulu dizilerin en iyilerinden biriydi. Diğerleri Selçuklu ve Osmanlı dönemlerini ele alırken Vatanım Sensin Kurtuluş Savaşı'nda İzmir'i işliyordu. Bu dönemde çekilen acıları, verilen mücadeleleri, ödenen bedelleri anlatıyordu. Dizinin ana karakteri Miralay Cevdet bizzat Mustafa Kemal Paşa'nın direktifiyle Yunan Ordusu'na sızıyor ve gerek bilgi aktararak ve gerekse onları manipüle ederek milli mücadelenin kazanılmasında büyük rol oynuyordu. Gerçekte de böyle bir Türk subayının varlığı, Yunanlılar tarafından da deşifre edilince esir kampına atıldığı ve daha sonra da esir takasında kurtulduğunu biliyoruz. Dizi senaristleri bu öyküden ilham almış olmalı..

Şimdiye kadar belki  ilk defa Yunanlıların gözünden de İstiklal Savaşı'nı öyküleyen dizi; reytinglerde hep başta güreşti. Dizinin Halit Ergenç ve  Bergüzar Korel gibi baş rol oyuncuları yanında; Nihal'i canlandıran Miray Daner, Teğmen Leon'u canlandıran Boran Kuzum ve Yüzbaşı Yakup'u canlandıran Fatih Artman rollerinde göz doldurarak ilerisi için ümit verdiler.

Hasılı kelam, vatanın kurtuluşu, tam bağımsızlığın kazanılması için nasıl anadan, babadan, yardan geçildiğini bize sinema diliyle bu denli güzel anlatan diziye emek verenlere teşekkür ediyoruz.

dövizin ateşi düştü ile ilgili görsel sonucu 

Dövizin Ateşi Söndü mü?: Mayıs ayında gemi azıya alan dolar ve Euro kurlarının ateşi düşmüş görünüyor. Merkez Bankası'nın dizginleri gevşetilince gerekli önlemler hemen alındı ve özellikle dolar sert bir düşüş yaşadı. Önümüzdeki aylarda önemli bir hata yapılmazsa turizm gelirleri ve artan sıcak para girişiyle bu düşüş devam edecek gibi.Ancak faiz silahının çekilmesi hepsinden tesirli oluyor.Fakat bunun da enflasyon artışı gibi önemli bir yan tesiri var. Daha şimdiden % 17'ye çıkan faizler % 20'yi geçerse hem yatırımlar stop etmeye başlayacak, hem tesislerini krediyle döndürenler iflasa doğru gidecek, hem de maliyet enflasyonu paha biçilmez bir yemlik bulacak. Üstelik bu yıl ödenmesi gerekecek yüksek montanlı dış borç tutarı da kurları tekrar yukarı doğru zorlamaya aday görünüyor.

Hep söylüyoruz, ekonomide yapısal bir değişikliğe gidip, inşaat ve tüketim ekonomisinden sınai üretim ve yüksek teknoloji ekonomisine acilen geçmeye başlamazsak benzer öyküleri 2020'ler ve hatta 2030'larda dinlemeye devam edeceğiz.

lucescu ile ilgili görsel sonucu 

 

Lucescu: Bir Futbol Sihirbazı: Fatih Terim'in bir köfteciyle kavgaya tutuşup, yüksek tazminatını da alıp milli takımdan ayrılmasından sonra, teknik direktörlüğe getirilen Rumen Teknik Adam Lucescu; başlangıçta çok eleştirildi.Yaşlı oluşundan tutun da, heyecanını yitirmiş oluşuna kadar çok  çeşitli yorumlar yapıldı.Çünkü anlı-şanlı spor yorumcularımız başta olmak üzere bizler derhal başarı bekleriz.Beklentimiz gerçekleşmediğinde de verip veriştiririz.

Ancak Lucescu olaya böyle bakmadı.Günübirlik başarılarla milleti avutmak yerine geleceğin temellerini atmaya koyuldu.Gerçekten de Arda, Burak gibi sönmüş yıldızlarda ısrar etmek yerine, istikbal vadeden gençlerde oluşan bir takım kurmaya başladı. Giderek oturan bu takım son hazırlık maçlarında görüldüğü gibi ümit verici bir performans gösterdi. Hatta kendi sahasında koskoca Rusya önünde galibiyeti kaçıran taraf oldu.

Bence Lucescu'nun işine karışılmazsa ve herkes yardımcı olursa yaşlı kurt; Shaktar Donetsk'teki başarısının üzerine çıkıp Türk milli takımını 2002'dek olduğu gibi zirvelere çıkarabilecektir.

 

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..