Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '09

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Yeni kurtuluş savaşı

Yeni bir Kurtuluş Savaşı daha yapmalıyız!

Yiyeceklerden eski tadı alamıyor musunuz? Peki ne yapacağız?

Habertürk'te ekrana galan Hayatın İçinden programında Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Prof. İbrahim Saraçoğlu ve Ayşe Özgün Türkiye'nin gıda politikalarını eleştirdi.

Hakiki Türk tohumlarının kalmadığını, ithal tohumların da suni olduğunu belirten Yaşar Nuri Öztürk, artık tarımsal ürünlerde eski lezzetleri bulamadığını söyledi.

Bir çok kişinin toprağı olmasına karşın bunları ekmediğini ve pazardaki suni ürünleri tükettiğini ifade eden Yaşar Nuri Öztürk, bu duruma adeta isyan etti.

Ayşe Özgün, geleneksel tohumların tekrar sahneye çıkartılmasının önemine işaret etti ve böyle olması durumunda bu doğal ürünlerin dünyaya yüksek fiyatlarla satılabileceği görüşünü aktardı. 1960'lı yıllarda sanayisi olmayan Türkiye'nin gıda politikalarında yabancı devletlerin etkisi altına girmesine değinen Ayşe Özgün, bugünkü Türkiye'nin buna karşı çıkıp 'pes' diyebilecek güçte olduğunu anlattı.

Prof. İbrahim Saraçoğlu, "Bunu bir Milli Mücadele gibi görüp, yani herşeyi devletten bekleyemezsiniz" diyerek geleneksel tohum kullanımı konusunda ciddi bir mücadele verilmesi gerektiğini ifade etti.

Yaşar Nuri Öztürk ise, devlet politikalarını eleştirerek, şunları söyledi:

"Bir şeyi devletten bekleyebiliriz; devlet bizi aldatmasın ve bizi emparyalizme kazıklatmasın. Bunu bekleyemez miyiz devletten? Buna alet olmasın, buna paravanlık yapmasın. Bunu biz devletten bekleriz. "

Tüccarların ülkeye ihanet ettiği imasında bulunan Yaşar Nuri Öztürk, "Devlet, tüccarın kazanmasının yolunu açacak, tüccarın yaptığı işin kazanç adına ülkeye ihanet olmasını engelleyecek" dedi ve hiçbir kapitalist ülkede tüccarın ilah mertebesine yükseltilmediğini vurguladı.

Yaşar Nuri Öztürk, halkı eski tohumlarla üretim yapması konusunda bilinçlendirmek gerektiğine vurgu yaptı ve Türkiye'yi yönetenlerin bu konuda yıllardır ülkeye kötülük yaptığını açıkladı. "Halkın bunu fark etmesi ve başının çaresine bakması lazım" diyen Öztürk, TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca'ya değindi ve onunla karşılaştığında söylediği şu sözleri aktardı:

"Benim öğrendiğim ve iman ettiğim Kuran'ın bir evliya kavramı var. Ve böyle bir tip hayal ediyorsa Kuran, onun bir numaralı mümessili sensin. Çırpınıyor adam, peki ne sonuç aldı? Benim bildiğim 15 yıllık çırpınışı var."

Televizyon Gazetesi

 
Toplam blog
: 8
: 1525
Kayıt tarihi
: 01.05.09
 
 

1953 Azdavay - Kastamonu doğumluyum. 1971 Kastamonu - Göl İlköğretmen Okulu; 1988 Anadolu Üniversite..