Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Şerafettin Saraçoğlu Dermatoloji Uzmanı

http://blog.milliyet.com.tr/serafettinsaracoglu

13 Haziran '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yeni Kuşak Dolgular Daha İyi ve Uzun Süreli Düzelmeler Elde Etmemizi Sağlıyor

Yeni Kuşak Dolgular Daha İyi ve Uzun Süreli Düzelmeler Elde Etmemizi Sağlıyor
 

Deri ve deri altı dolguları günümüzde gittikçe popüler oluyor. İnsanlar yüzdeki kırışıklıkları engelleme, yüz ve ellerdeki sarkma veya destek doku azalması sorunlarını gidermesi nedeniyle bu dolgu uygulamalarından mutlu oluyorlar. Dolgu uygulamaları günlük hayatı etkilememesi ve ofis uygulaması şeklinde ulaşılabilmesi nedeniyle de makul ve tercih edilen bir uygulama türü.  Dolgu uygulamalarında sonucun hemen görülebiliyor olması da çok önemli bir özellik. Bunlara ek olarak her deri türüne uygulanabilir farklı dolgu ürünleri mevcut.

Bu popülerlik deri dolgularında da ciddi gelişmeleri tetikledi. Yeni dolgu uygulama tekniklerinin gelişmesi ve yeni dolgu türlerinin markete sunulması ile uygulama çeşitliliği ve güvenilirliği de arttı.

Günümüzde dolgu uygulamalarında daha iyi sonuç alınmasını sağlayan nedir?

Dolgu uygulamalarında en önemli değişim daha doğal görünümlü sonuçlar elde edilmesidir. Uygun bir teknik kullanılarak yapılan dolgu uygulamaları görüntünüzde bir tazelenme, doğal görünümlü sonuçlar elde edilir. Çevrenizdeki arkadaşlarınız bir değişimin olduğunu fark ederler. Fakat doğal görüntü sayesinde yapılan işlemin ne olduğunu anlayamazlar.

Bu duruma günümüzde az madde ile yapılan dolgu uygulamaları daha iyidir yaklaşımı öne çıkıyor. Bu yaklaşımdaki değişimle birlikte;

  • Göz altındaki halkaların daha az belirgin olduğu
  • Kalınlaşmamış ama daha geçleşmiş kenar düzeni daha iyi olan dudaklar
  • Yüzdeki kalın çizgilerin yumuşadığı
  • Genelde daha genç görünen, dingin bir yüz
  • Daha gençleşmiş eller
  • Daha az ağrılı uygulamalar
  • Daha kalıcı sonuçlar elde etmemizi sağlıyor.
  • Bilgi ve yetenek en iyi sonucu elde etmede en önemli anahtar faktördür

    Deri dolgularında birçok olumlu yenilik ve değişim olmakla birlikte bir şey hala değişmedi;

    Dolgu uygulamaları tıbbi bir uygulamadır. Tıbbi uygulamalar hekimler tarafından yapılmak zorundadır.

    Doğru hekimi seçmek dolgu uygulamalarında elde edilebilecek sonuçları da büyük oranda etkiler.  Estetik uygulamalar konusunda yeterli eğitimi almış, deneyimli hekimler doğal olarak dolgu uygulamalarında fark yaratırlar. Gerek elde edilecek düzelme gerekse oluşabilecek dolgu uygulama komplikasyonlarını azaltmada bu alanda tecrübeli bir hekim tercih edilmelidir.

    Deri hakkında yeterli bilgisi ve deneyimi olmadan yapılan dolgu uygulamaları, doğal olarak yan etki riskini de arttırıyor. Özellikle göz çevresi uygulamalarında ciddi sağlığı etkileyen yan etkiler görülebiliyor. Yine alın ve yanak uygulamalarında ciddi doku hasarı ile giden sonuçlar var. Yine gerekli hijyenik kurallara uyulmadan yapılan işlemlerde dolgu uygulanan bölgelerde enfeksiyon, yabancı cisim reaksiyonları gözlenebiliyor.

    Deri dolgularında daha iyi sonuç elde etmenize yardımcı olacak 5 temel öneri

    • Deriyi iyi bilen ve dolgu uygulamalarında deneyimli bir hekim seçin.
    • Eski fotoğraflarınızda görünüşünüzün sizi memnun ettiği fotoğraflara bakın. Bu fotoğrafı beraberinizde getirin ve  uygulamayı yapacak hekime gösterin. Bu sayede hekimin de sizin daha önceki görüntünüz hakkında fikri oluşabilir.
    • Daha önce yaptırdığınız kozmetik uygulamalar (Botox, Dolgu uygulamaları, laser uygulamaları,…) varsa hekiminize mutlaka belirtin. Bu sayede oluşabilecek yan etkileri önleme şansımız olabilir.
    • Tıbbi öz geçmişinizi ve kullandığınız ilaçları mutlaka hekiminize bildirin.
    •  
    • Hekiminizden daha önce yaptığı uygulamalara ait öncesi ve sonrası hasta fotoğraflarını göstermesini isteyebilirsiniz.
    • Dolgular birçok kişinin bulunduğu yaş gurubuna göre daha genç görünmesine yardımcı olur. Dolgu uygulamaları hakkında daha ayrıntılı bilgi ise sizlerin karar vermenizde yardımcı olabilir.

       
      Toplam blog
      : 43
      : 350
      Kayıt tarihi
      : 17.12.13
       
       

      Uz.Dr.Şerafettin Saraçoğlu 1965 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'..