Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yeni lensin marifetleri!...

Yeni lensin marifetleri!...
 

Tıpkı bizde olduğu gibi dünya üzerindeki bilim adamları, insanlığın daha sağlıklı yaşaması için ellerinden geleni yaparlarken, bazıları da onlara mani olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Ülkemizde, insan sağlığı üzerine değişik deneyler yaparak, ( insanları denek olarak kullananlar hariç) insan sağlığını koruyucu buluşlara imza atan kişilerin, aynı meslek sahipleri tarafından nasıl aşağılandığını, buluşunun nasıl hiçe sayıldığını gördükçe, aynı olayın dünyada da olduğunu görerek, biraz rahatladığımı söyleyebilirim.

İşte dünyadan bir örnek, Cern’in deneyi için o kadar çok görüş öne sürüldü ve bu uygulamanın yapılmaması için öyle bilim adamları mahkemeye başvurdu ki! Sonuç, deney başarı ile başlatıldı.

Ülkemizden bir örneği hatırlıyorum… Dr.Ziya Özel’in Zakkum ağacı ile kanser hastalığına çözüm bulduğu, TRT’nin mucize Kansere çare bulundu haberleri ile halka duyurulmuş, aynı zamanda diğer bilim adamları tarafından Dr.Ziya ÖZEL’in şarlatan olarak ilan edildiğine de tanıklık etmiştim.

İşte böylesi bir ortamda, yine dünya bilim adamları insan sağlığı için çok, çok önemli buluşlara imza atarak, insanlığın daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine zemin hazırlıyorlar…

İşte bu tür araştırmaların beşiği olan ve dünya üzerinde, Ar-Ge faaliyetlerini en çok sürdüren ülke İngiltere’den bir süper bir sağlık haberi daha;

İngiliz bilim adamlarının geliştirdiği biyonik süper lens, yakın ve uzak görme kaybını yok edecekmiş.

Süper lensler sayesinde, 45 yaşındaki bir kişinin gözleri 20 yaş gençleştirilebilecekmiş.

Süper lensler, tek bir operasyonla bir daha çıkarmayı gerektirmeyecek şekilde göze yerleştirilecekmiş.

5 yıl içinde piyasaya çıkabileceği belirtilen süper elastik lensler, yarım saat süren bir operasyonla göze takılacakmış.

Süper lensler, uzak ve yakını görememe sorunlarının önüne geçecek, ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek rahatsızlıkları da ortadan kaldıracakmış.

Bu konuda bilgi veren uzman bilim adamı Prof. James Wolffsohn, günümüz teknolojisinin yardımıyla hazırlanan süper lenslerin, gözümüzdeki gerçek lenslerle aynı işlevi görecek duruma geldiğini belirtmiş.

Her yıl düzenlenen Bilim Festivali’nde konuşan James Wolffsohn "Biyonik göz tanımlaması doğru. Gözde yaşlanan bir şeyi teknolojik bir aletle değiştiriyoruz" demiş.

Yeni lenslerin çifti yaklaşık 4 bin dolara mal olacakmış.

Bu tip bir buluşun, dünya gözlük üreticileri tarafından nasıl karşılanacağını merak etmiyorum dersem yalan olur.

Acaba dünya halklarının göstereceği tepkiden çekinip te gözlükçüler seslerini çıkartmayabilirler mi?

Yoksa, gözlük ve gözlük camı fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanır mı?


Böylesine önemli buluşların bir an önce piyasaya sürülerek, insanları sağlığına kavuşturması en büyük dileğimiz.

Böylesine önemli ve güzel buluşları yapan bilim adamlarına da Allah razı olsun demekten başka elimizden bir şey gelmiyor!

Böylesine önemli buluşlara imza atan bilim adamlarının ülkemizde de yetişmesi ve diğer bilim adamları tarafından da desteklenmeleri dileğimle…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..