Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '15

 
Kategori
Futbol
 

Yeni Lider Fenerbahçe

Yeni Lider Fenerbahçe
 

 

Fenerbahçe, Beşiktaş’ın kazanıp Galatasaray’ın kaybettiği haftada sahasında zorlu Bursaspor’la karşılaştı. Mücadeleden 1-0 galip ayrılan sarı- lacivertliler, haftanın lideri oldular.

Maç öncesi Kuyt’un sakatlığı ile sarsılan Fenerbahçe’de İsmail Kartal’ın Diego’yu kadroya almaması dikkat çekti.

Maç çok hızlı başladı. Aşırı tempolu geçen ilk 35 dakikada iki takım da tehlikeler yarattılar. Bu bölümde Bursaspor’un bir golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Ancak bu kararın doğruluğu tartışılacaktır.

Bursaspor, kendi sol kanadını Şamil, Aziz ve Emre ile kapattığı için Fenerbahçe, kendi sağ kanadından Gökhan Gönül’ü hiç çıkaramadı. Emenike de o kanatta etkisiz olunca Fenerbahçe, sadece Caner ve Sow ile sol kanada kaldı.

İsmail Kartal, ikinci yarıya Emenike- Hasan Ali değişikliğiyle başladı. Bu, çok doğru bir değişiklikti. Böylece sol beke Hasan Ali geçerken, Caner de sol öne geçti. Ancak ikinci yarı başladıktan beş dakika sonra Sow sola, Caner sağa geçti.

İkinci yarı da güzel bir mücadeleye sahne oldu. İki takım da tehlikeler yarattılar. Özellikle Bursaspor, gole daha çok yaklaşan takımdı. Yeşil- beyazlıların bir topunu Hasan Ali çizgiden çıkarttı.

Fakat golü bulan Fenerbahçe oldu. Bursaspor atağında kaptıkları topu hızlı kullanan sarı- lacivertliler, Caner’in ceza sahasına ortasında oluşan karambolde ayakta kalan Webo’nun vuruşuyla 1-0 öne geçtiler.

Kalan dakikaları tecrübesiyle eritmeyi başaran Fenerbahçe, maçı 1-0 kazandı ve liderlik koltuğuna oturdu.

Webo’nun Fenerbahçe takımında mutlaka oynaması gerektiğini ligin ilk yarısından beri yazıyorum. Son haftalarda olduğu gibi bu maçta da ne demek istediğim bir kez daha anlaşıldı. Webo, kaliteli bir santrafor. Belki pek kimse bilmez ama geçmişinde hep büyük takımlar var. İsmail Kartal, eğer sakatlığı yoksa tabelaya daima önce Webo’yu yazmalı.

Caner bu maçta da nasıl kilit bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. Emenike ise, oyunda kaldığı ilk yarı boyunca aldığı topları yine iyi değerlendiremedi.

Fenerbahçeli futbolcuların maçın başından itibaren sergiledikleri görüntüden liderliği çok istedikleri belliydi. Nitekim Webo gibi usta bir ayakla bunu almayı başardılar.

Bursaspor, ligimizin en golcü takımı. İkinci yarıda Caner’e karşı önlem aldılar. Ancak kanımca 70- 75.dakika gibi orta sahalarını kuvvetlendirmeliydiler.

Bu sonuçla ligin zirvesi yeni bir hal aldı. Bakalım önümüzdeki hafta sıralama yine değişecek mi?

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..