Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '18

 
Kategori
İnançlar
 

Yeni Mevlana ve Yunuslar

Yeni Mevlana ve Yunuslar
 

İslam ülkelerinin geri kalması ve İslamiyetin körelmesine neden olan başlıca sebepler: Yönetim/siyasi hatalar – Kültürel hatalar (dil ve ezbercilik) – Ekonomik hatalar – Bilimsel yaratıcılık (bilimsel bilinç) ve Hurafeler!.. İktidarlar, kariyerleri uğruna İslamiyeti kullandılar:

Krallar/padişahlar vs, din adamlarının bağımsız bir kuruma bağlı olmaması nedeniyle kendi tahtları için fetva verdirmişler.., kendi savaşlarında Kuran’ı kılıcın ucuna dahi taktırmışlar!

İktidarlar kendi çıkarları için, laik düzenin İslamiyete zarar verdiğini bahane ederek laik düzen yasalarının işlevselliğinin yitirmesine ve sulandırılmasına göz yummuşlardır!.. Laik düzen, devleti/iktidarı bağlar! Laik düzende, ibadet kişiseldir. Devlet kimsenin yaşam tarzına (toplumsal dokuyu bozmadığı sürece) karışamaz! İnsanlar bu düzende namazını kılar, orucunu tutar…

Avrupa ülkeleri, rönesansla bunu aşmış.., savaşmaktan başka bir şey bilmeyen Osmanlı, Avrupalının yeniliğini göremediği gibi Kuranı Kerim’de yazılı olan Tanrı’nın yenilikçi söylemini ‘zamanın değişimiyle hükümler değişir’ sözünü, padişahlar/şeyhülislamlar bildikleri halde gizleyerek İslam’a en büyük kötülüğü yapmışlardır! Avrupalıyla savaşmadan Kuran’ı okutsalardı.., (yetiştirdikleri yeni Mevlana ve Yunusları oralara gönderselerdi) İslamiyeti daha çok yayarlardı… Şimdide aynı şey geçerli…)))

 
Toplam blog
: 172
: 425
Kayıt tarihi
: 15.07.09
 
 

Ali Akdemir, Adana tarihinin en büyük sel felaketini yaşadığı 21. 02. 1948 tarihinde doğdu. Edebi..