Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '10

 
Kategori
Teknoloji
 

Yeni mobil oyun çağı başladı!

Yeni mobil oyun çağı başladı!
 

EA Games'i az çok oyun oynayan herkez bilir. Benim ve siz kullanıcıların başta Fıfa serisi ve Need for speed gibi en sevilen ve bilindik oyunların yapımcısıdır.

EA Games'in mobil cihazlar için oyun ürettiği EA mobile'ı çok bilenimiz yoktur. Bilgisayar ve Playstation için ürettiği bildiğimiz oyunları cep telefonları için tasarlar. Ama bu sıralar EA Mobile kendini iyice aşarak strateji oyun severlerinin vazgeçemediği Red Alert oyununu Apple iPhone için yaptı. Ve EA Mobile'ın bu atağı sanırım tekrar bir çok oyun firmasını geride bırakarak bana göre yeni bi oyun çağını tam anlamıyla başlattı.

Cep telefonların hızlarına yetişilemez gelişmelerini henüz takib edemezken, aslında bunun olması sizce muhtemel olabilirmi?

Bence değil! Biz kullanıcılar henüz cep telefonlarında yeni yeni kaliteli medya kayıtları yapabiliyorken ve 3G ile yeni tanışmışken, helede bu bahsettiğimiz telefonların fiyatları cep yakıyorken . Ha bide cep telefonlarında basit Süper Mario Bros benzeri oyunlara alışmışken.

Şimdi birazda Türkçesi Kırmızı Alarm Olan Red Alert oyunundan sözedelim;

Kırmızı Alarm seride 3.sü daha çiçeği burnunda diyebiliriz.Strateji oyunudur. Aslında bir çok kişi oyuna ilk baktığında pek bişey anlayamaz ve gördüğü şey karma karışık bi ekran ve kendi başına hareket eden nesneler. Ama biraz uğraşıp oyunu öğrenince çok zevkli oluyor. Red Alert 2 yi çok oynamıştım. Ülkeleriyle haritaları ve senaryolarıyla çok zor ve heyecanlıydı.

Anlatmak istediğim eğer çarpışma modunda oynamak istiyorsanır bi harita ve kendinize bi düşman seçersiniz. Şehrinizi kumanda merkezinden başlayaak kurarsınız yavaş yavaş gelişir ordunuzu kurarsınız tabi düşmanın zorluk derecesine göre arada saldırılarada maruz kalırsınız. Ve kurmayı başardığınız ordunuzla düşmanı yokedersiniz. Senaryo modunda ise bir film gibi oyun tam anlamıyla bi kurguya dönüşür. Bölüm bölüm, kumanda merkezinden size verilen görevleri yerine getirerek sonayaklaşırsınız.Red Alert 3'de de bu saydıklarımın haricinde değişen bi kalite var görsellik. Kuracağınız şehire yapacağınız askeri binalar. Kuracağınız ordunuza alacağınız son teknoloji tanklar, uçaklar, askerler. Şehrinize kuracağınız koruma birimleri (Uçak savar, Elektronik Kule Gibi).

Böyle gelişmiş bi oyunu bi anda iPhone'da oynamak bence yeni bi oyun çağının başlangıcıdır.

Siz ne düşünüyorsunuz?

 
Toplam blog
: 14
: 952
Kayıt tarihi
: 29.06.10
 
 

Merhabalar ben Onur, 1990 Gaziantep doğumluyum. Her çocuk gibi bilgisayarla oyunlar ve internet k..