Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Yeni nesil A Milli Takım sahaya indi

Yeni nesil A Milli Takım sahaya indi
 

Milli Takımlar yeni Teknik Direktörü Abdullah Avcı' nın; yarısından fazlası yeni oyunculardan oluşan genç takımı bu akşam Bursa Atatürk Stadı' nda sahneye çıkıyor. Skordan ziyade geleceğe dair umudumuz olan gençlerin performansı merakla bekleniyor.

Sahaya çıkan onbir şu şekilde;

Kalede: Sinan Bolat

Defans dörtlüsü: Caner Erkin, Ömer Toprak, Semih Kaya, Göhan Gönül

Orta saha: Mehmet Ekici, Nuri Şahin, Arda Turan, Mehmet Topal, Olcan Adın

Forvet: Mustafa Pektemek

Milli Takımımız maça daha istekli başlayan taraftı. Soldan Caner, sağdan Gökhan' ın atak geliştirme çabalarını izledik. Ancak genç ve yeni isimlerden oluşan takımımız, organize atak geliştirmekte oldukça zorluk yaşadılar. Uyum sorunu göze batan en büyük sorunumuzdu ki bunu maç başlamadan önce az-çok bekliyorduk. 

Slovak takımın hemen hemen ilk ciddi atağında Vladimir Weis; rahat bir şekilde ceza alanına girerek, kalecimizin de etkisiz kaldığı pozisyonu gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. Nizami bir faul ile rakibi durdurmak yerine, solda Caner ve stoperlerimiz, Weis' in çalımlarını ve attığı kolay golü izlediler. Eskiden kalma kolay gol yeme alışkanlığımız, umarım gençlerimize de sirayet etmemiştir.

Golden sonra Olcan ve Mehmet Topal' ın şut denemeleri de çerçeveyi bulmaya yetmedi. İlk yarının bitmesine az bir zaman kala, özgüven ve morale ihtiyacı olan gençlerimiz, Stoch' un skoru 2-0 üstünlüğe getirmesiyle iyiden iyiye dirençten düştüler. 

İkinci yarı Burak Yılmaz' ın oyuna dahil olmasıyla hücum gücümüz biraz olsun artmış oldu. Ancak, Arda Turan ve Nuri Şahin' in oyuna yeteri kadar ağırlığını koyamaması ciddi pozisyonlar üretememize neden oldu. Son dakikalarda köşe atışından stoperlerimiz ile bulduğumuz gol sonucu maçın skoru 1-2 olarak gerçekleşti.

Maçla ilgili göze batan bir kaç ayrıntıya değinmek gerekirse;

Caner' in sol bekte tercih edilmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe' de de görüldüğü üzere Caner; sol açıktan hücum desteği daha fazla ön plana çıkan bir oyuncu iken, defansif yönü oldukça zayıf. İkinci yarı oyuna giren Hasan Ali sol bekte daha yararlı göründü.

Arda Turan; eski haliyle "benim ne işim var burda" edasında oyunda pek fazla görünmedi. Nuri Şahin' in bu sezon maç eksiğinin çok olması bu akşamki yetersiz performansını açıklamaya yeter de artar sanırım. 

Stoperler Semih ve Ömer; birlikte oynamaya alışkın olmadıkları için bazı pozisyonlarda birbirlerini ezdiler. Mustafa Pektemek ileride pek fazla etkili olamadı.

Her şey bir yana takımın ihtiyacı olan zaman, bizim ise yapmamız gereken onlara hakettikleri sabrı göstermektir. Birlikte maç yaparak, bu akşamki saha içi yardımlaşma ve hızlı atağa çıkma eksikliklerini kapatacaklardır.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..