Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yeni Nesil Botoks

Yeni Nesil Botoks
 

YENİ NESİL BOTOKS

Botulinum toxin kelimesinden türetilmiş olan botoks (botox), aslında özünü bir tür bakterinin oluşturduğu bir proteindir.

1800’lü yıllardan bu yana tıp dünyasında yerini almış olan bu protein, ancak 2002 yılına gelindiğinde güzellik ve estetik alanında hayatımıza girmiştir. Üzülerek belirtmek isterim ki, günümüzde tıbbın birçok alanında önemli bir görev üstlenen ve kullanılan botoks, ülkemize ilk girdiği yıllarda yapılan yanlış uygulamalar yüzünden olumsuz bir imaja sahip oldu.

Geçen 10-15 sene içerisinde bu uygulama hakkındaki yanlış izlenim büyük oranda değiştirilmiş olsa da, hala botoks uygulamasına temkinli yaklaşan kişiler olduğunu bilmekteyiz.

Orta ve derin kırışıklıkların giderilmesinde yan etkisi olmayan, etkili bir yöntem olarak kabul ettiğimiz botoks, cerrahi olmayan, zararsız bir işlem olarak kabul edilmektedir.

Nörolojide spastik kas problemlerinin giderilmesinde ve şaşılık gibi göz hastalıklarının tedavilerinde yıllardır uygulanmakta olan botoks, estetik alanında hem tedavi edici hem önleyici olarak ikili bir etkiye sahiptir.

Botoks Nasıl Etki Eder?

Dinamik çizgiler yüz mimik ifadelerinden kaynaklanmaktadır. Kaş çatma ve gülme gibi mimik hareketleri sonucunda zamanla kalıcı cilt kırışıklıkları oluşmaktadır. Botoksun amacı gereksiz kas hareketlerini en aza indirgeyerek yeni kırışıklık oluşumunu engellemek, anı zamanda da daha önceden oluşmuş çizgilerin cildin kendi yenilenme süreci içerisinde yok olmasına destek olmaktadır.

18-65 yaş aralığındaki herkese uygulanabilen botoks, doktorunuz tarafından kolaylıkla yapılabilen çok kısa süreli bir işlemdir. Günlük hayatınızı neredeyse hiç kısıtlamaz. Burada belirtmekte yarar görüyorum ki, yan etkisi olmayan bir uygulama olmasına rağmen botoksu gebe ve emziren annelerde önermiyorum.

Yeni Nesil Botoks

Medikal estetik ilerledikçe, güzelliği için sağlığını tehlikeye atmak istemeyen kadınlar, büyük cerrahi operasyonlardan çok medikal estetik alanına yönelmeye başladılar.

Gelişen yeni teknikler bir yana, botoks kalıcılığını ve önleyici etkisiyle, uzun süreli ve etkili sonuçlara sebep olmakta ve erken dönemden itibaren düzenli botoks uygulaması yaptıran kadınlarda ve tabi ki erkeklerde ileri yaşlılık döneminde kırışıklık sorunu minimum düzeyde yaşanmaktadır.

Günümüzde medikal estetiğin temel taşlarından birini oluşturan botoks, güvenli bir uygulamadır. 

Yüz bölgesinde dinamik kırışıklıkların yaşandığı bölgelere ve yüzdeki sarmalara karşı omuz bölgesindeki kaslara enjekte edilebilen botoksun en sık uygulandığı alanlar şöyledir;
 

·         İki kaş arasındaki çizgiler,

·         Alındaki yatay çizgiler,

·         Göz çevresi çizgileri,

·         Ağız çevresindeki çizgiler,

·         Boyun çizgileri.

Kişiye göre değişmekle birlikte 3 ile 6 ay içerisinde etkisini kaybeden botoks, doktorunuz tarafından uygun görüldüğü sürece tekrarlanmalıdır. Uygulama devam ettikçe kalıcılık artmakta ve uygulama için ihtiyaç duyulan süre kısalmaktadır.


Dr. Yetkin BAYER
www.yetkinbayer.com








 

 
Toplam blog
: 18
: 80
Kayıt tarihi
: 08.02.16
 
 

Yetkin Bayer, 1966 yılında İstanbul'da doğdu. 1991 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden..