Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Psikolog Barçın Canbolat

http://blog.milliyet.com.tr/bundansonra

26 Ekim '09

 
Kategori
Futurizm
 

Yeni nesil mutluluk durakları

Yeni nesil mutluluk durakları
 

Sizin mutluluk duraklarınız nerede?


Mutluluk nedenlerimiz, kişiselden küresele doğru geniş bir yelpaze oluşturuyor.

Bazı mutluluk duraklarında bekleyenler azalırken, yeni mutluluk duraklarında bekleyenlerin sayısı artıyor.

Sizin mutluluk duraklarınız nerede?

Evde 1 tek elektronik alete sahip olduğunuz günde mi, çok sayıda teknolojik cihaza sahip olduğunuz yıllarda mı, yoksa her teknolojik cihazın en yeni modeline çıkar çıkmaz sahip olduğunuz anlarda mı?

Bir dosta sahip olup onunla her şeyi paylaştığınız iki kişilik koltukta mı, pek çok arkadaş grubuna sahip olup haftanın pek çok günü onlarla buluştuğunuz kafelerde mi ya da arkadaş sayınızın sanal ortamda bol sıfırlı sayılara çıktığını izlediğiniz sosyal iletişim ağlarında mı?

Bir konuda çok şey bilip uzmanım dediğimiz yaşta mı, pek çok farklı konuda fikir sahibi olarak her şeyden haberdarım duygusunu yaşadığınız anda mı ya da farklı işler deneyip öğrenerek çok meslekli olma becerisine sahip olduğunuz dönemde mi?

Bir giyeceği hayal edip dikip yada diktirdiğiniz dikiş makinesinin başında mı, gezip dolaşıp pek çok benzerini denemeye yetişemediğiniz ayaklarınıza kara sular inen alışveriş merkezlerinde mi, ya da görmeden ellemeden ve denemeden sipariş verdiğiniz internetin başında mı?

Dükkanınızda ürün sattığınız günlerde mi yoksa marka olup raf kapma derdine düştüğünüz hipermarketlerde mi ya da ve pazarından pay kapmaya başladığınız dünya e ticaret sitelerinde mi?

Anne annenizin tariflerini yazdığınız rengi solmuş defterin başında mı, dünya mutfaklarının en güzel tariflerini içeren kitap marketlerindeki kitap raflarının önünde mi ya da internette yayınlanan dünya yemeklerinin tarif videolarının karşısında mı?

Elde açılıp hazırlanması yarım günü alan börekleri mutfaktaki tepsiden aşırırken mi, pişmesini 15 dakikadan fazla beklemeye tahammül edemediğiniz menülü restoranlarda mı ya da sipariş vermek için kuyruğa girip, 5 dakika da pişen ve 5 dakika da tükettiğimiz fast food gıdalarda mı?

Uzun telefon konuşmaları ve gizli aşk mektupları ile yaşanan flörtlerde mi yoksa çıkma teklifi alıp el ele dolaşmakta mı ya da internet’te tanışıp, e-mesaj yoluyla haberleşip sanal aşklar yaşanan bilgisayar ekranında mı?

Bundan Sonra, bekli de bizi dilini bilmediğimiz ama teknoloji sayesinde yazışıp konuşabildiğimiz uluslararası arkadaşlıklar ve aşklarda, tablet gıdalarda, yanmaz, yırtılmaz, eskimez, 50 kat daha hafif renk ve model değiştirebilen elbiselerde, sanal restoranlarda ve 3 boyutlu görüntülü sanal buluşmalarda bekleyecek.

 
Toplam blog
: 17
: 3868
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Psikolog Barçın Canbolat Doğum Tarihi: 1961 Eğitimi : Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji '83. Ç..