Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yeni Nesile Tavsiyeler

Evrenin bir matematiği ve adaleti var. Kendini yorma, hayat yormaz, inanmak kendi içindeki yok edilemez cevheri kurtarmaktır.
 
Hayatı fazla kurcalamamak lazım, yapmak istediklerinizi ertelemeyin, anı ve zamanı yaşayın, keşkeler yorar insanı. Fazla detay düşünmeden yaşamın güzelliklerinin farkında olmalılar. Hayatınızı kimseye göre yaşamayın, ne diliyorlarsanız onu yapın, hayat çok kısa.
 
Her gününüz kıymetini bilin, hayat üzülecek kadar uzun değil, kimse kendinizden daha değerli değil. Hayatı fazla kurcalama sadece yaşa, hep daha güzelini yaşamaya çalış, arkana bakma sadece yürü ve yaşa.
 
Her şey yaşında güzel hiçbir şeye geç kalma her şeyi yaşında yaşamaya gayret et. Yüklenemeyeceğin yükü taşıma derdine düşme, insanların gülüşleri seni aldatmasın içinde kopan fırtınaları unutma ve kalabalıkların ardına düşme, kalabalıklar her zaman doğru yolda değildir, kendi çizgin olsun.
 
Her şeyin zamanı vardır. Ne acele et, ne de geç kal. Enerjin, sağlığın, imkanların varken her şey için çabala ama bunu yaparken de çabanı nerede, nasıl, ne ve kim için harcadığına hem mantığın, hem yüreğinle karar ver. Bunları harcarken ne çok acele et, ne çabuk tüket, ne de geç kal. Hayatta en büyük dostun daima kendinsin, kendine bunu sık sık hatırlat ve kendine iyi bak.
 
Günümüzde kimsenin tecrübesinin kimseye faydası yok. Şartlar farklı, alt yapı farklı, şahıslar, karakterler farklı. Birinde iyi sonuçlanan bir girişim başkasını üzebiliyor. Bu yüzden kararlarınızda başkalarının etkisinde kalmayın ve aldığınız kararların sorumluluğunu yüklenin.
 
Duygularınızı çok belli etmeyin insanlarla mesafeli olun, herkesi kendiniz gibi zannetmeyin, çünkü insanlar kötü, her şeyi kafaya takmayın gelene de, gidene de hazır olun.
 
Hayat insanları yormaz, insan insanı yorar. Hayat zaten var olan bir süreç, bu sürecin içerisini iyi, güzel, samimi insanlarla inşa etmekle yaşam güzelleşir. İnsan ilişkileri açısından yormadan ve yorulmadan yürüyün hayat yolunda.
 
Kendinizi her anlamda geliştirin, inişler olacak bu inişler insanı olgunlaştırır, sonraki adımları daha net atmasına yardımcı olur. Amaçlarının peşinden koş amaçsız insan boştur. Negatif insanları, sizi değersizleştirenleri hayatınızdan yok edin. Vicdanı elden bırakmadan dürüst yaşayın, iyilik her zaman kazanır ne kadar kaybedilir gibi görünse de mutlak size destek olur. Kimseden fazla beklentiye girmeyin fazla beklenti insanı yorar, kırar.
 
Hayat hiçbir insanın anlatımına sığmayacak kadar geniş, kimseye inanmayın, yaşamı yaşamın içindeki tüm diğer varlıkları gòzlemleyerek, davranışlarını sebep sonuçlarıyla sorgulayarak öğrenin.
 
Herkes kendi hayatının patronu biz ne desek boş, bazen insanlar sobaya ellerini dokundurur ve elleri yanınca öğrenir ateşe dokunulmayacağını, bazıları da dokunmaz yananı seyreder öğrenirler. Seçimler senin elinde sonuçlarını sadece sen yaşayacaksın.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..