Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

29 Mayıs '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yeni öldürücü bir virüsümüz oldu. Adı:''Lujo''

Yeni öldürücü bir virüsümüz oldu. Adı:''Lujo''
 

Lujo - http://www.korculainfo.com/art/lujo-lozica.jpg


Bilim adamları ''Lujo'' adını verdikleri, keneden de domuz gribinden de beter olan yeni bir virüs keşfetmiş..

Korkunç Ebola virüsü gibi kanamaya neden olan bu ölümcül virus, geçen sonbaharda Zambiya ve Güney Afrika ülkelerinde beş kişide görülmüş.. Virüse yakalanan 9 kişiden 4'ünün hayatını kaybettiği 5 hastanında doktorlarının tavsiyelerini uyguladıkları ve kurtuldukları biliniyor..

Hastalığı ilk teşhis eden ekipte yer alan Columbia Üniversitesinden Dr. Ian Lipkin, ''ilk hastanın bu virüse nasıl yakalandığının henüz bilmiyoruz ama bunun kemirgenlerde görülen bir virüs ailesinden geldiğini tahmin ediyoruz.'' demiş..

Lipkin ile meslektaşlarının PLoS Pathogens'te yayınladıkları makaleye göre; bu hastalık ilk olarak Eylül ayında Zambia'nın başkenti Lusaka'nın bir kasabasında yaşayan ve bir turizm acentasında çalışan bir kadında görülmüş. Kısa zamanda durumu ağırlaşan kadın hasta Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde ki kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş..

Hastalığın başlangıcında ki üzücü tesadüfe gelince:

Lusaka'da kadını tedavi etmeye çalışan sağlık görevlisinden olan bir kişi de aynı virüse yakalanmış ve Johannesburg'ta ki nakledildiği yerde yaşamını yitirmiş.. Johannesburg'da ki yetkililer, daha önce ölen sağlık görevlisinin ardından, üç sağlık görevlisinin de aynı hastalığa yakalandığını açıklamışlar.. Araştırmayı yöneten uzmanlar, bu virüsün vücut sıvılarıyla yani temas sonucu kişiden kişiye geçtiğine inanıyoruz demişler..

Afrika'da ki uzmanlar, bazı hastalarda kanamalar belirlediklerini ve bunu önce Ebola virüsü sandıklarını, sonradan ölen kişilerden aldıkları kan ve doku örneklerini ABD'ye göndererek incelettiklerini ve hastalığı tespit ettiklerini açıklamışlar..

Bu işte görevli, Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü'nden Dr. Anthony Fauci, bu virüsün geniş çapta yayılabilen grip benzeri bir virüs çeşidi olmadığına da dikkat çekmiş.. Kaynak: CURRENT NEWS http://current.com/topics/88911343_lujo-virus/

''Melekler yüreğinizden öpsün''

Sabiha Rana

<ımg title="Tarzan Soundtrack - You'll be in my heart by Phil Collins" alt="Tarzan Soundtrack - You'll be in my heart by Phil Collins" src="http://i3.ytimg.com/vi/JIVaUcE4kAM/default.jpg" qlicon="JIVaUcE4kAM"> VİDEO İZLE (SESLİ)

Tarzan Soundtrack - You'll be in my heart by Phil Collins
 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..