Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '06

 
Kategori
Haber
 

Yeni Ortadoğu

Afganistan, Irak, Filistin, Lübnan derken kaynayan bir Ortadoğu. Bu coğrafyanın kıyısında Türkiye. Kanımca hangi konumda durması gerektiğine karar veremeyen, halkı terör, ekonomik sıkıntılar, işsizlik vb. sorunlarla boğuşan bir Türkiye.Siyasi istikrarın yıllarca sağlanamadığı, halkın kime inanacağını bilemediği, batı ve doğu kültürü arasında boğuşan bir ülke.

Biz bu durumdayken ABD, İsrail ve batılı devletler boş durmuyor. Geleceğin güç sağlayıcısı olan enerji kaynaklarını bir bir kontrol altına alıp, Ortadoğu'da yeni bir harita oluşturma gayretindeler. Irak devletini kendi silahlı güçleriyle ele geçiremeyip, Şiiler ve Sünnileri çatıştırarak iç savaş yaratıyorlar. Bu iç savaşın sonucunda bağımsız (Amerika güdümlü) bir Kürt devleti kurma niyetleri seziliyor. Musul, Kerkük gibi petrol yatakları bu sınırlar içerisine dahil edildiği gibi Kürtleri'de bağımsız bırakmayacakları malum.

Plan kademeler halinde işlerken, sıra Suriye, daha sonra da İran'a gelecek. Sonrasının Türkiye'ye de dayanacağına inanıyorum. Tabi ki bu sadece onların yaptığı bir plan. Irak'ta dahi kendi silahlı gücüyle başarı sağlayamayan bir Amerika, özellikle İran gibi, Türkiye gibi güçlü bir devletlerle başedemeyecektir. Özellikle de İran'ın arkasında Rusya, Çin ve Japonya desteği varken. Bunun için son dönemlerde Türkiye ile gerilen halatlarını gevşettiği, vaatler verdiği herkesçe görülüyor. Amerika ve İsrail'in tek yapabileceği taktik, Irak'ta şu an uygulamaya çalıştığı gibi ülkeleri içeriden parçalamak.

Şahsen bu planların başarısızlıkla sonuçlanacağına inanıyorum. Özellikle Türkiye olarak uyanık olmamız gerekiyor. Dizi ve magazin haberleriyle uyuşmuş beyinler değil, bilinçli beyinlere ihtiyacımız olduğuna inanıyorum. Türk milleti tarihte bir çok defa olduğu gibi, ne kadar zor durumlara sokulursa sokulsun, bağımsızlık ve ülke menfaatleri söz konusu olduğunda dirilen ve boyun eğmeyen bir yapıya sahiptir. Tarihte böyle olmuştur, gelecekte de böyle olacaktır. Kendi ülkeme ve milletime güvenim sonsuz...

 
Toplam blog
: 109
: 1269
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Yorum yapmaktan ve metin yazmaktan zevk alıyorum. Her insanın yorum yapması kişisel görüşlerini beli..