Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '08

 
Kategori
Oyunlar
 

Yeni oyun

Yeni oyun
 

Yeni bir oyun doğdu


Oyunun adı neyi unuttuk. Zor değil biraz tarif edeyim arif olan anlar. Hani ” nesi var” diye bir oyun vardır yakın çevreden bir şey tutarsın aklından ve onun rengini malzemesini tarif edersin karşındaki hiç bulamazsa ipucu verirsin işlevi hakkında ya da duruşu kullanımı hakkında. Bir de isim şehir oyunu vardır. Birer sayfa alırsınız elinize iki veya daha çok kişi ile oynanır bu oyun. İsim, şehir, hayvan, eşya, ünlü diye seçenekleri vardır.

İşte bu yeni oyun onların karışımı gibi bir şey “NEYİ UNUTTUK” oyunu da iki veya daha fazla kişi ile oynanabilir. Hasıraltı edilen gündemler günlerce aylarca manşetten inmeyen odamızın köşesine kurulu Televizyon kutusunda bizleri esir eden bizleri kah üzüntüye kah meraka sürükleyen , heyecanlandıran hakkında ahkam kesmeyenin kalmadığı unutulup giden hatta memleket meseleleri. Hatırlanabildiği sürece listeye eklenir puan verilir oyun devam eder gider.

Öncelikle ayrı bir kağıda hatırlanabildiği kadarıyla listelenen olaylar karşıdakilere sırasıyla sorulur. Örnek vermek gerekirse

Soru şudur ; Neyi unuttuk?

Yanıt : Dokunulmazlıkları

Soru tekrarlanır neyi unuttuk?

Yanıt : Garaj çavuşunun genel müdür oluşunu

Soru : Olmadı başka söyle

Yanıt : Atatürk hava limanında deve kesildi!.. hah bu olur bak

Soru aynıdır ve yanıtlar devam eder gider pek öyle biteceğe de benzemez

Yanıtlar şöyle devam eder; Aylarca gündemi meşgul eden türban, Hülya Avşar’ın evlilik hikayeleri, Bülent Ersoy’un takıları, Banu alkan’ın kavgaları, BBG evi, Gelin kaynana programları, ne kadar önemli şeyler değil mi bu yanıtlar puanı hakkeder ve listeye ilave edilebilir.

Başka hangi yanıtlar ilave edilebilir? Pek önemli sayılmaz canım ama eh puan verilebilecek türden yanıtlar da vardır nedir bunlar?

Kıbrıs sorunu, Ege sorunu, Batı Trakya sorunu, Nahcivan, Karabağ, Çeçen sorunu hatırlarmısınız ? Rusya ile Gürcistan savaş yapmıştı bu da hatırlanırsa puan alabilir herhalde, Ermeni sorunu, Hırant Dink’ in öldürülmesi, hepimiz neyiz tartışması, atamalar tayinler, öğretim üyelerine saldırılar, yök başkanı vakası, özelleştirmeler, orman vasfını yitirmiş alanların satışı, çıkarılan yangınlar, vakıflar kanunu, ekümeniklik tartışmaları, papa ziyareti, Bush, Kraliçe ziyareti puan alabilir

1999 depremi, Ergenekon , vicdani red tartışmaları, papazların imam hatiplerde Hıristiyanlığı anlatma kararı, ılımlı İslam tartışmaları, yandaş medya, antarktikaya insani yardım ! yok bu olmaz, afrikaya türk okulu buna izin verdim hatırlayabilirsin.

Basın şehitleri Uğur MUMCU, Çetin EMEÇ, Abdi İPEKÇİ, Necip HABLEMİTOĞLU, Bahriye ÜÇOK, Ahmet Taner KIŞLALI cinayetleri , Bunlar sayılmaz puan almaz . Ne alır ? Hani ilk önce saydıkların vardı ya BBG, selülit , kaynana gelin falan onlardan sor! İyi de ben sormayacağım ki siz söyleyeceksiniz ben listeye bakıp puan vereceğim. Haaaaa tamam!

İşte böyle bir diyalogla oynanır. Her oyun zevk vermek yerine aksine yaraya tuz basar, nasıl buldunuz oyunu sizce tutar mı? Oyun Klasikleri arasında yerini alır mı ? Diğer oyunların arasında tutunur mu sizce “ Bul karayı al parayı” , ihale, köşe kapmaca, köşeyi dönmece, amiralin batan gemiciği oyunları arasında yerini alır mı yoksa unutturulan daha çok şey var mı listeye ekleyecek.

Var tabi ŞEHİTLER! puan almaz. Neden? Onları hiç unutmuyoruz ki ayrıca her an şehit haberi geliyor.
Peki hiç unuttuğumuz şehitlerimiz, şehit ailelerimiz gazilerimiz yok mu?
Hem de çok fakat unuturulmayan şey oyunun formatına uymaz .
Desene giden gittiğinle kaldı.
Maalesef öyle oyun böyle tasarlanmış kusura bakma buna puan alamazsın.
Tamam öğrendim oyunu.

Evet oyunun tanıtımı böyleydi. Peki siz öğrendiniz mi oyunu?

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..