Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '08

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni oyuncağımız "Kıyak emeklilik"

Yeni oyuncağımız "Kıyak emeklilik"
 

Meclis Kıyak emeklilik kararı alacak mı?


Ergenekon iddianamesinin açıklandığı gün gözler kıyak emekliliğe çevrilmek isteniyor. Meclis Başkanı Köksal Toptan sorulan sorulara komisyonlar bunun için var, itirazlar, karşı duruşlar ve varsa! kamuoyu tepkisi komisyonlarca göz önüne alınır diye yanıt veriyor. Kamera karşısın da, muhalafet kıyak emeklilik girişimine temkinli yaklaşmakla beraber halkın bu kadar sorunları varken Milletvekillerinin kendilerine öncelik yapmaları şık durmaz diyen MHP Genel Başkan yardımcısı Mehmet Şandır, seçim öncesi vekiller için iyileştirme çabaları olabilir mi bakıp göreceğiz diyor. CHP'den de bu görüşe benzer bir görüş geliyor. Yani muhalefette esnek bir duruş görünüyor.

En küçük kıvılcımda duyarsız denen kamuoyu birden gaza getirilip keskin bir muhalefet ortaya kendiliğinden çıkıveriyor. "Heryerekon" İddiaları, suçlamalar derken bıkkınlık gelen gündem bir nevi değiştirilmeye çalışılıyor.

Şimdi, yaşam devam ediyor tabi ki başka konular da gündeme gelecek diyenleri duyar gibi oluyorum. Tabi devam edecek, ormanlar yanmaya devam edecek, üç beş gün sonra 17 Ağustos deprem sendromu kendini göstermeye başlayacak, kazaların, dolandırıcılıkların sonu gelmeyecek ancak bu öyle bir şey değil bu konunun üzerine halen yargıda iken bu kadar gidildiğine ve ağzı olanın konuştuğu bir konu haline geldiyse bundan sonra senaryolar daha bir farklı boyut kazanacak. Yargı sormuş TSK’ya, MİT’e bu çetenin sizle alakası var mı diye… Bu resmi yazışma tam bir komedi yani şaka gibi.

Yanıt gelmiş kurumlardan ilgimiz yok diye. Tabi hemen spot manşetler ekranlar da Ergenekon’un TSK ve MİT’le ilgisi yok. Tabi ki öyledir. İşin esprisi başka, iki çocuk mağazanın büyük vitrini önünde top oynuyorlar. O sıra da biri gelip taş atıp kaçıyor ve cam kırılıyor. Mağazadan çıkan yetkili çocuklara soruyor. Bu camı siz mi kırdınız? Çocuklar yanıt veriyor hayır biz kırmadık. Olaya cam gürültüsü üzerine katılan çevre halkı kenardan baktıklarında kırılmış bir cam ve top oynayan iki çocuk görüyor. Aslında kafalarında soru işareti oluşuyor fakat mağazanın içinden çıkan taş o çevrede bulunan taşlardan değil büyük bir çakıl taşı ve epey uzaktaki sahilin taşlarıyla tıpatıp aynı. Mağaza sahibi orada oluşan kamuoyuna camı çocukların kırmadığını söylüyor. Fakat orada toplanan halkın arasından olaya vakıf olmayan birkaç kişinin homurtusu duyuluyor. Camı kimin kırıp kırmadığı iddiaları sürerken bir şangırdama daha duyuluyor. Fakat bu küçük bir cam önemli olmasa da orada oluşan kamuoyunun dikkatleri o taraf yönleniyor.

Evet küçük bir cam şangırtısı geldi “ Kıyak Emeklilik”. Peki camı kıranlar nerde?

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..