Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

Yeni Papa "Francis" Bir Fecabook canavarıymış..!

Yeni Papa "Francis" Bir Fecabook canavarıymış..!
 

Beklendiği gibi zenci bir papa seçilmedi! Böylece kehanetçilerin kehaneti ellerinde patladı! Vatikan sonunda beyaz dumanı bacasından tüttürmeyi başaran papasına kavuştu! 115 Kardinal'in 77'sinin oyunu alan Facebook'cu Papa Bergolio, kendisine ısrarla ; "Francis" diye hitap edilmesini istedi! Hızlı bir sosyal medya kullanıcısı olan Francis, Facebook'da 120 bin hayrana sahip!

Papa İtalya'da bir demiryolları işçisinin beş çocuğundan biri olarak Buenos Aires'te dünyaya geldi! 1958 yılında kiliseye katılarak; 1969 yılında papaz oldu. Kendisi şu ana kadar Avrupa dışında bir ülkeden seçilen ilk papa olma ünvanına da sahip! İşine otobüsle gidip gelmesi, sosyal medyayı aktif olarak kullanması, kürtaja, ötenaziye, ve eşcinselliğe şiddetle karşı çıkması, mütevazi ve ağırbaşlı yapısı yeni papanın özellikleri arasında sayılıyor.

Bildiğiniz gibi 16.Benidict'in istifasından bu yana Kilise çeşitli söylentilerle çalkalanıyordu. Özellikle eşcinsel ilişkiler, liderlerin arasındaki kıyasıya rekabet ve görev suistimalleri en çok dile gelen konular arasındaydı.

Hatta Bu konularda Francis'in seçimlerden önce Kilise liderlerini hedef alan zehir zemberek açıklamaları, liderleri iki yüzlülükle suçlayan beyanları gündeme damgasını vurmuştu. Bu yüzden kiliseye yakın çevreler gelecek günlerde, Francis'in; Vatikan'da köklü değişimler yapacağını düşünüyor!

 

Kutay Bilgehan 

 
Toplam blog
: 35
: 4626
Kayıt tarihi
: 15.01.13
 
 

İzmir doğumluyum, İstanbul'da yaşıyorum. Şirketlere, ' insan kaynakları ve bilişim teknolojileri'..