Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Yeni projelerle torosların çehresi değişiyor

Yeni projelerle torosların çehresi değişiyor
 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna,can siperane çalışmalarına devam ediyor.


106 bin metre kare yeşil alan ile devir aldıkları , Toroslar’a 6 yılda yaklaşık 400 bin metre kare yeşil alan kazandırdıklarının altını çizen Mersin'in Toroslar İlçe Başkanı Hamit Tuna; 56 olan park sayısını da 108’e çıkarttıklarını ve tam teşekküllü spor kompleksleri inşa ettiklerini söyledi.
Yeni projelerle Toroslar’ın çehresini değiştirmeye devam ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Tuna, bu projenin de tüm hizmetlerde olduğu gibi israfçı değil, insaflı belediyecilik sloganı doğrultusunda, belediye personeli tarafından yapılacağına dikkat çekti.

Belediye Başkanı Hamit Tuna, şunları söyledi; “Korukent mahallemizdeki belediyemizin arsa tahsisi sonucu yapılan TOKİ konutlarının önünde bulunan 40 dönümlük alanda hayata geçirmeyi planladığımız yeni bir tesisin daha çalışmalarına başladık. Toroslar Belediyesi’nin vizyonunu gözler önüne serecek olan bu sosyal alanda, park, yeşil alan, yürüme yolları, yapay gölet ve şelale ile spor tesisi yer alacak. Bu proje ile bölgedeki yaşam kalitesini daha üst seviyelere çıkartarak, modern şehircilik anlayışının bir kesitini daha sunmak istiyoruz. Şuan dolgu çalışmaları yapılıyor. Tüm hizmetlerimizde olduğu gibi bu projemizi de belediye imkanlarını en verimli şekilde kullanarak, kendi işçimizle inşa edeceğiz. Kısa süre içerisinde bitirmeyi planladığımız projemizin tamamlanmasıyla bu bölgenin çehresi değişecek. Hedefimiz, zaman içerisinde kentimizde kentsel dönüşümün başlamasıyla birlikte, Toroslar’ı gecekondulaşmış yapılardan kurtararak, ilçemizin tüm bölgelerini sosyal tesislerle donatıp, halkımızın hoşça vakit geçirecekleri mekanlar oluşturmaktır. Projemizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..