Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '08

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Yeni rekorumuz; dünyanın en pahalı benzini bizde

Yeni rekorumuz; dünyanın en pahalı benzini bizde
 

Petrol kuyularımız yok ama "vergi kuyumuz" da yok.


Dünyanın en pahalı benzini bizde, buna rağmen hangi benzin istasyonuna baksanız araba dolu.

Sabah akşam, gece gündüz araç trafiği durmuyor, yollar arabaları almıyor artık.

Medyaya yansıyan habere göre; "benzin dünyada en ucuz İran'da en pahalı Türkiye'de satılıyormuş".

Hadi İran’ı anladık. Petrolün sahibi. Ya yanı başındaki bize ne oluyor? Sanki petrol bize binlerce km öteden geliyor da maliyet üstüne maliyet biniyor.

Küresel düzeyde petrol fiyatları artmışmış da ondan habire benzin, mazot pahalanıyormuş. Yapmayın yahu, vallahi bilmiyorduk!!

Petrole zam geldi… Hadi bakalım benzine, mazota zam yap.

Kimse demiyor ki; akaryakıt üzerinde % 70 e varan vergileri azaltalım, vatandaşı artan petrol fiyatlarından koruyalım, enflasyonu da körüklemeyelim.

Tüm dünya artan petrol fiyatları karşısında vatandaşını korumak için akaryakıt üzerinden aldığı vergilerde oynamalar yapıyor. Böylece 140 dolara çıkan 1 varil petrolün, fiyatlar üzerindeki baskısını azaltmaya çalışıyor. Türkiye’de habire benzine zam yapıyor.

Yapılan zamlarla, dünyada benzini en pahalı satan ülke olarak birinci sıraya yerleşmişiz. Neyse bir rekorumuz var artık; “ Dünya’nın en pahalı benzinini satan ülke” olarak.

İşin tüketici yanı daha da vahim; dünyada benzin fiyatı azıcık zamlanınca, millet “yandık, bittik, mahvolduk” nidaları ile her tür önlemini alır, gerekirse kontak kapatır, sokaklara dökülür, gösteriler düzenler… Ya biz? Arabalara patinaj attıranlar mı, sanki benzin kıtlığı varmış gibi benzin istasyonlarında kuyruğa girenler mi, dünya yansa yorganım yok içinde misali pahalı benzini alıp yayla gibi arabalarla hava atanlar mı?... Daha hangi birini sayayım. Benzinin litresi 3.60 YTL olmuş kimin umurunda! Sonra da “enflasyon yükseldi”, “hayat pahalandı”, “geçinemiyoruz” sözleri sarfederek, arabalarına biner vınnnnlarlar!!!.

Bu arada benzine zam geldikçe , kaçak akaryakıtçılara gün doğuyor… Bu da işin diğer bir yanı.

Çiftçi traktörüne mazot koyamıyormuş, ulaştırma sektörü felç olmuş kimin umurunda.

AKP, iktidar olmadan önce meydanlarda benzinin bir dolara çok pahalı olduğunu, devletin çok vergi aldığını, iktidar olursalar benzini ucuzlatacağını söylüyordu. İktidar olduktan sonra; "Benzine, mazota niye böyle habire zam yapılıyor" diye sorulunca, Başbakan demiş ki "Petrol kuyularımız mı var?"

Petrol kuyularımız yok ama "vergi kuyumuz" da yok benzine % 70 vergi ödeyecek.

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..