Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '20

 
Kategori
Dünya
 

YENİ RÜZGAR

Bakmayın siz deli dolu gibi göründüğüne. Resmen oynuyor dalga geçiyor dünya ile. Daha doğrusu yaşamla, dolayisiyle dünya liderleriyle.

Trump'tan söz ediyorum.

Akıllı ve zeki adamdır.

Dört yıl boyunca ABD derin devletin tüm isteklerini yerine getirdi. Yeri geldi ortadoğuda kan dökerek silah tuccarlarının isteklerini yerine getirdi. Yeri geldi rakip gibi görünen Rusya ile perde arkasında anlaşarak Akdeniz sularında petrol konusunda birliktelik oluşturdular.

Akıllı adamdır dedim ya. Şimdi de seçimleri kaybetmesine rağmen (-ki kendisi de çok iyi biliyor) süreyi uzatıyor oylarda hile yapıldı diye sesini yükseltiyor ve mahkemeleri gösteriyor. Süreyi uzattıkça Amerika borsasında iniş-çıkışlar yaşanıyor ve iş insanı olduğu için kaybettiği seçimi kazanca dönüştürmeye çalışıyor.

Henüz resmen ilan edilmese de eli kulağındadır BIDEN'in yeni başkan seçildiği.

Objektif olarak baktığımızda Trump ile Bıden arasında kişilik farkı dışında yönetimsel olarak, aynı kalitede iki ayrı fabrikada üretilen kumaş farkı kadardır. Yani fark yoktur. Sadece firma adı farklılığı kadardır.

BIDEN dünya için bir gömlek daha iyidir diyebiliriz Trump ile karşılaştırdığımızda.

BIDEN ile ülkemizde de siyaset bağlamında az da olsa nefes aldıracağa benziyor. Dünyadaki özellikle Amerikadaki değişim rüzgarlarından ülkemizin etkilenmemesi düşünülemez. Diğer ülkelerde de benzerleri yaşanacaktır.

BIDEN ile sol ve sosyalizm'in öne çıkmasını kimse beklememelidir. Sonuçta ABD'nin tüm başkanlarını dünya tuccarları tarafından yönetildiğinden (her biri kapitalist olduklarının altını çizelim) dolayı böyle bir realite geliştirilmemelidir diye düşünüyorum.

ABD basını ABD'nin 46. başkanının BIDEN seçildiğini açıkladı ama henüz resmi bir açıklama gelmedi.

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..