Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '13

 
Kategori
TV Programları
 

Yeni sezon bombası "Çalıkuşu"

Yeni sezon bombası "Çalıkuşu"
 

INT


Kanal D’ nin yeni sezon bombalarından “Çalıkuşu”, izleyiciyle buluştu.

Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz eserinden “Çalıkuşu” isimli TIMS imzalı yeni dizi üçüncü bölümüyle ekrana geliyor.

Fahriye Evcen ve Burak Özçivit‘in başrollerinde yer aldığı dizinin yönetmenliğini Çağan Irmak ve daha sonra Doğan Ümit Karaca yapacakmış.

Çalıkuşu dizisinde Feride(Fahriye Evcen) ile Kamuran(Burak Özçivit) arasındaki aşkın en büyük engeli güzel oyuncu Begüm Kütük'ün canlandıracağı karakter olacak. Kötü kadın olarak Çalıkuşu'nda rol alacak olan Begüm Kütük daha önce Gönülçelen dizisinde oynamıştı.

Neriman kendine güvenen bir kadın ama Feride’yi de kıskanacak, evet... Dizinin kötü kadını olarak görünse de kötü kadın değil. O sadece aşık bir kadın. Aşkını korumak için de elinden geleni yapacak, her şeyi göze alacak.

Malkoçoğlu rolüyle yükselişini sürdüren Burak Özçivit, Reşat Nuri Güntekin’in romanından ekrana uyarlanacak Çalıkuşu dizisinde oynayarak, bölüm başına 40 bin lira alacakmış.

Özçivit`in rol arkadaşı Fahriye Evcen de aynı fiyata anlaşmış.

Yeni sezonda hepsini televizyonlarda ve dizilerde görüyoruz. Reşat Nuri Güntekin’in çok güzel bir romanı, çocukluğumda okuduğumda beni çok etkilemiş ve unutamadıklarım arasında. Daha önce yine dizi olarak izledim, Aydan Şener oynuyordu Feride yi. Genç oyuncular da aynı hissi yaşatıyorlar bize. İkisi de çok iyi oyuncu, çok beğeniyorum.

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in uyumu gerçekten harika olmuş. Bu dizi için en uygun çift bence. Çok yakıştırdım. Burak Özçivit’ in yakışıklılığı, Fahriye Evcen’ in güzelliği çok uyumlu.
Gerçekten çok başarılı. Kostümler, aksesuarlar, mekanlar dönemin ruhunu o kadar güzel yansıtıyor ki. mükemmel . Gerçek müzik kullanılması kısaca sı harika.

Bu harika romanı kısaca özetlemek istiyorum.
İstanbullu bir subayın kızı olan Feride, küçük yaşta anne ve babasını kaybeder. Teyzesinin korumasıyla Fransız yatılı okulunda okur. Yaramazlıkları yüzünden arkadaşları okulda ona “Çalıkuşu” adını takarlar.

Feride yaz tatillerinde teyzesinin köşkünde geçirir. Teyzesinin yakışıklı oğlu Kamuran ile birbirlerini severler ve nişanlanırlar. Feride, düğün günü, bir kadının getirdiği mektuptan Kamuran’ın İsviçre’de iken Münevver adında hasta bir kızla ilişkisi olduğunu, kıza evlenme sözü verdiğini öğrenir, her şeyi bırakıp kaçar. Feride çeşitli köylerde öğretmenlik yapar. İdealist biridir, Feride. Güzelliğinden dolayı başı beladan kurtulmaz. Yine bir köyde tanıştığı doktor ile hakkında dedikodu çıkar. Babacan olan doktor, kızı gibi gördüğü Feride ile kağıt üzerinde evlenir. Aralarında baba-kız ilişkisi vardır.

Feride öğretmenliğe başladığı zaman günlük tutmaya başlamış, başından geçen her şeyi yazmıştır. Doktor Hayrullah bu defteri bulur ve saklar. Doktor hastalanınca, Feride’ye kendisinin ölümünden sonra ara sıra teyzesinin yanına gitmesini ve verdiği kapalı zarfı Kamuran’a vermesini vasiyet eder.

Doktor öldükten sonra vasiyeti yerine getirir Feride. Zarfın içinde, Doktorun yazdığı mektup ve Feride’nin günlüğü vardır. Kamuran mektubu ve günlüğü sabaha kadar okur ve her şeyi öğrenir. Ertesi gün gidecek olan Feride’ yi bırakmaz ve evlenirler.

 Mutlu son.

 
Toplam blog
: 137
: 2242
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

05 Ekim Ankara doğumluyum. Okumayı, yazmayı, insanları dinlemeyi seviyorum. Kişisel blogumda her ..