Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '16

 
Kategori
Futbol
 

Yeni sezonda Beşiktaş

Geçen senenin şampiyonu Beşiktaş, kadro yapısını korumaya çalışarak ve nokta atışı takviyeler ile yeni sezona hazırlanıyor. 

Geçen sezonki kadrodan İsmail Köybaşı, Gökhan Töre, Serdar Kurtuluş, Pedro Franco ve Alexis Delgado ayrıldı. Sosa ve Gomez' in durumu belirsizliğini koruyor. Atiba ile büyük ölçüde anlaşma sağlandığını duyuyoruz. 

Beşiktaş bu sene Gökhan Gönül, Adriano ve Fabricio' yu kadrosuna kattı. Sosa ve Gomez' in durumuna göre görünen o ki, biri forvet, biri orta saha, biri de stoper olmak üzere 3 futbolcu transferi yapılacak. 

Öncelikle, Beşiktaş'ın şu ana kadar ayrılan futbolcular nedeni ile bir kaybı olmadığını belirtelim. Gelenler, gidenleri aratmayacaktır. Öte yandan Sosa ve Gomez için durum farklı. Geçen sene önemli işler yapan bu ikili, eğer takımda tutulamaz veya yerlerine transfer edilecek futbolculardan verim alınamaz ise bir miktar sıkıntı yaşanabilir. Ancak burada Şenol Güneş faktörü devreye giriyor. Futbolcudan verim alma ustası Güneş' in ellerinde, her transfer verimli olacaktır. 

Beşiktaş güçlü kadrosu ile, ki geçen sezon sakatlık nedeni ile verim alınamamış olan Veli- Tolgay ikilisi de bu sene kadroda olacak, şampiyonluğun yine en önemli adayları arasında. Ancak rakipleri Fenerbahçe' nin forvet, Galatasaray' ın orta saha zafiyetleri olduğu gibi, Beşiktaş' ta sorun stoper mevkiinde. Buraya mutlaka iyi bir takviye gerekiyor. 

Beşiktaş geçen seneki kadrosunu koruyup, bu transferler ile güçlendirmiş olsa, Avrupa' da da ciddi başarı kazanabilecek bir ekip olacağını söylerdik. Sosa ve Gomez dışındaki kayıplar önemli değil ancak bu ikisinin yerine en az aynı kalitede 2 futbolcu gerekiyor. İkisi de takım iskeletinin en kritik parçaları arasında. Beşiktaş bu ikiliyi tutar veya yerlerine verim alabileceği iki transfer yapabilir ise, ki bunun için biraz acele etmekte fayda var, Beşiktaş Şampiyonlar Ligin' de gruptan çıkmayı kendisine hedef olarak koyabilir. Elbette yeni transferlerin takıma hızlı alışması şartıyla. 

Şampiyon' un ligde kaldığı yerden devam edebileceğine inancım tam. Zira, Şenol Güneş faktörü büyük bir avantaj. Ayrıca oturmuş ve alışılmış bir takım sistemi var. İki iyi bek transferi ile, geçen seneden daha kompakt ve ofansif bir Beşiktaş izlemek olası. Savunmada da Gökhan Gönül 'ün kademeye önemli katkısı olacaktır. 

Avrupa' da başarı transfere ve bu transferlerin hızlı uyumuna bağlı. Beşiktaş' ın geldiği bu noktada, Avrupa' da başarıyı hedeflemesi ve transferi de bu vizyon çerçevesinde yapması gerektiğini düşünüyorum. 

twitter: @bertankaya

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..