Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '10

 
Kategori
Teknoloji
 

Yeni silah tasarımları

Silah 1

El bombası için mekanik mancınık:

1-1, 5 metre boyunda, el bombası (veya el bombaları) çapında, bir uçuna borunun iç çapı kadar çapta, helezonik bir yay yerleştirilmiş, kurma mekanizmasi borunun son yarısında veya üçte birindeki 2 yanlı, ince oluğa yerleştirilmiş bir çubuktur. Eğer çubuğun uçları yeterince uzun yapılırsa, 2 kişi bacaklarıyla ve kollarıyla onu kurabilirler. Bu durumda, bu silahın 200-400 metreye el bombası atabilmesi gererkir. Silahın ağırlığı 5-10 kilo arasında olacaktır.

Silah 2

Destekli el bombaları:

El bombasının çevresine plastik patlayıcı yerleştirilebilir. Buna benzin veya benzeri çözücü / yanıcı maddeler eklenebilir. Bunu atanın elinde patlamaması için özlem alınmalıdır. İstenen sonuç; bombanın patladığı yerde havayı bitirmek ve düşman askerinde soluksuzluk yaratmak, basınç yaratmak, ısı yaratmak veya plastik patlayıcının yıkım gücünü arttırmak olabilir.

Silah 3

Bumerang bomba:

Birçok çeşidi (içi boş daire, Aborijinler’in otantik, geniş açılı, ‘v’ biçimi, vd) olan bumeranglar bomba atmakta kullanılabilir. Bu; hedefi kesin vurmak için denemeler yapmak, az sayıda cephaneyi idareli kullanmak gibi, çok farklı amaçlara hizmet eder. Düşman, bu silahı tanımlayana kadar yeterince hasar verilir. Karanlıkta, gece görüşü dürbünüyle izlenebilen veya alışılageldik dalga boylarının dışında ışıyan floresan boyaları kullanan, iz sürücü / deneme bumerangları yapılabilir veya o dalga boyunda görünmez olan boyayla boyanmış gece görünmez olan bumeranglar yapılabilir. Geceleri sessiz silahlar çok önemlidir, o nedenle bu silah türü gece boyunca çok işlevsel olacaktır.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..