Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '08

     
    Kategori
    Siyaset
     

    Yeni siyaset

    Yeni bir Türkiye ile karşı karşıya olduğumuzu kabul edin. Bunun için bir milat yok. Her gün değişen Türkiye bu. Gündemi belirleyen halk değil henüz, ama bu anlamda gelişmeler var.

    Siyasi vesayet devrinin kapanıyor gibi olması bir yeni Türkiye açılımıdır mesela. Sağ ve sol memnu olmasa bile halk memnun. Sağ ve sol diyorum, çünkü hala iki kesim samimi değil. Yani değişimden nemalanma peşindeler, kutsal, ulusal ne kadar değer verse oya ve koltuğa çevirme esastır düzen partileri için.

    Din devlet hegemonyası yıkılabilir önümüzdeki yıllarda. Buna inanmak çok safça mı olur bilinmez. Ama devletin derinini halk sevemedi, acı çekti o derinlikten. Derin güçten hesap soracak mekanizma yalnız halk değil henüz. Bu mekanizma elbette yargıdır, ama cesur yargı, tarafsız yargı.

    İkinci cumhuriyet, belli çevreler kızsa da olacak, yaşanacak. İsimlerden ürkmemek gerekiyor. Kavramlara takılmamak gerekiyor. Ne başa geldiyse kavram ve slogan karmaşasından geldi. Bırakın, halk adına 2.cumhuriyet densin, taşlar yerine oturacaksa otursun. Var mı yeniliği, değişimi istemeyen?


    İktidar, ilginçtir, yeni Türkiye'nin temellenmesinde önemli roller aldı. Ekonomik, siyasi, sosyal açılımlara olanak sağladı iktidar. Bu, özlenen bir durumdu. Ancak, ülkenin refah seviyesi açısından, kısa vadede hedef olarak gösterilen noktalara gelindiği anlamı taşımaz. Halk, memnuniyetsizliğini sandığa yansıtacaktır. Buna, ABD ve müttefiklerinin, bölge üzerindeki hedeferiyle ilgili kaygıları eklersek halkın sandık tercihi tartışılır. Ülke emperyalistlerin yeni oyunlarını kalduracak durumda değil çünkü..

    Ne olursa olsun, karşıt oluşum, laiklik kaygıları, cumhuriyete ait kaygılar vs.ye rağmen ülke yeni ve ciddi adımlar atmıştır geleceğe..

     
    Toplam blog
    : 1
    : 347
    Kayıt tarihi
    : 27.07.08
     
     

    İlk ve orta öğrenimimi Rize'de tamamladım. Ön lisans düzeyinde İşletme eğitimini aldım.. Bir süre ma..