Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '21

 
Kategori
Sosyoloji
 

Yeni Teskere Kararı

Doymazlar dünyadaki silah tuccarları, doymazlar. Sürekli olarak daha çok kazanmak isterler dolar tuccarları gibi faiz tuccarları gibi.

Suriye bağlamında savunma gideri olarak on yılda harcanan milyon dolarlar yetmemiş gibi teskere onaylanarak tekrar sınır ötesi hareket hazırlığı yapılıyor.

Kırk yıldır terörle mücadele kapsamında harcanan savunma giderlerini düşündüğümüzde ve alt alta topladığımızda inanınız yeni bir ülke kurulacak miktara eş değerde olurdu.

Düşününüz, ABD terör örgütlerini örgütleyerek ve her türlü silah desteği verdikten sonra askerlerimizle karşı karşıya getirilerek, bırakınız savunma gideri konusunu onbinlerce asker ve sivil vatandaşlarımızın hayatına mal olmuştur.

Uluslararası siyaset bilimcileri öyle bir komplo teorileri ile siyaset dünyasını motive ediyor ki, toplumun alt kimlik kültürünü tahrik ederek amacına ulaşmaya çalışıyor.

Kürt sorunu şablonu üzerinde siyaset yapılmasını ve bu bağlamda silah tuccarlarına kazandırılmak isteniyor.

Sadece Kürt sorunu olarak değil tüm seksenüç milyon vatandaşın sorunu olarak yaklaşılması gerekir sorunlarımıza.

Türk halkı olarak sorunlarımızı ortak temada buluşarak öncelikle emek-sermaye ilişkilerini ve adalet bağlamında insanca düzeltilmesi gerekir ama böyle bir siyasi örgütlenme maalesef mevcudiyeti yok. 80 darbesinden sonra değiştirilen seçim sistemi ile yapılan seçimlerden sonra milletvekilleri adeta tek tip milletvekili yörüngesine oturtturulmuş ve küresel ekonomi yapısına göre hareket etmeleri sağlanıyor. Bu durumu oluşturan da küresel sermaye baronlarının olduğunun da altı çizilmelidir.

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..