Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '07

 
Kategori
Eğitim
 

Yeni TOEFL iBT testinin eskisinden farklı yönleri neler?

Yeni TOEFL iBT  testinin eskisinden farklı yönleri neler?
 

Yeni nesil TOEFL iBT farklı 4 dil yeteneğini ölçmektedir: Konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerini ölçerek verimli bir İngilizce dil becerisi sağlamaktadır.

Tüm dünyada güvenli internet sistemiyle pek çok sınav merkezinde uygulanabilmektedir.

İngilizce ile ilgili konuşma, yazma, okuma, dinleme gibi dil yeteneklerinin karma bir şekilde kullanılabilmesine olanak sağlamaktadır: Eğitim dili İngilizce olan okullarda veya kullanım dili İngilizce olan iş ortamlarında başarılı olabilmek için dinlemek, dinlerken soru sorabilmek, yazabilmek oldukça önemli olmaktadır. TOEFL iBT sınavı işte bu noktada önemli olmaktadır. TOEFL iBT sınavına giren öğrenciler;

- Okuyacak, dinleyecek ve sonrasında ilgili soruya konuşarak cevap verecek

- Dinleyecek sonrasında ilgili soruya konuşarak cevap verecek

- Okuyacak, dinleyecek ve sonrasında ilgili soruyla ilgili yazı yazacak

Yeni nesil TOEFL iBT testinde KONUŞMA bölümü var: Bu bölümde TOEFL iBT sınavını alan öğrenciler kulaklık ve mikrofon kullanmaktadır. Öğrencilerin mikrofon aracılığıyla verdikleri cevaplar dijital olarak kaydedilmekte ve TOEFL iBT sınavı düzenleyicisi olan ETS’e gönderilmektedir. ETS ‘de bu konuyla ilgili birimde bulunan görevliler bu cevapları değerlendirmektedirler.

Yazma ( Kompozisyon) bölümü genişletildi: Yeni nesil TOEFL iBT sınavına giren öğrencilerden kompozisyon bölümünde farklı olarak beklenen, dinledikleri ve okudukları konularla ilgili kompozisyon (essay) yazmalarıdır. TOEFL iBT sınavı sırasında yazılan bu kompozisyonlar da ETS ‘de bulunan görevliler tarafından değerlendirilmektedir.

Yeni nesil TOEFL iBT sınavı 4,0 saat sürmektedir: Yeni nesil TOEL iBT sınavının toplam süresi 4 (dört) saattir.

Not almak serbest: Yeni nesil TOEFL iBT sınavına giren öğrencilere tüm sınav boyunca ve her bölümde not tutmaları için izin verilmektedir. Sorulan sorulara cevap verilirken öğrenciler yazdıkları notları kullanabilmektedirler. TOEFL iBT sınavının bitiminde öğrencilerin tuttukları notlar toplanmakta ve öğrenci dışarı çıkmadan imha edilmektedir.

Yeni puanlama sistemi TOEFL iBT sınavına giren öğrencinin İngilizce dil yeterliliği konusunda bilgilendirmektedir: ETS TOEFL iBT puanlarında konuşma, dinleme, okuma ve yazma ile ilgili 4 bölüm için ayrı ayrı ve hepsini içeren bir de toplam puan sunmaktadır. Bu puanlama sayesinde TOEFL ibT sınavına giren öğrenciler seviyeleri hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmektedirler.

Yeni nesil TOEFL iBT sınavında puanlar online görülebilmektedir. Yeni nesil TOEFL iBT sayesinde öğrenciler sınava girdikleri tarihten tam 15 gün sonra TOEFL skorlarını online görebilmektedirler. Aynı zamanda ETS tarafından hazırlanan TOEFL iBT skor kağıdı da posta yoluyla öğrenciye ulaştırılmaktadır. Başvuru yaptığınız üniversiteler skorunuzu artık online görebilmektedirler.

Yeni nesil TOEFL iBT hakkında Türkçe detay bilgi için tıklayın.

Toefl resmi sitesi için tıklayın.

Saygılarımla,

Işıl Tabağ

www.okulariyoruz.biz

Kaynak: ETS

 
Toplam blog
: 189
: 6400
Kayıt tarihi
: 11.10.06
 
 

Endüstri Mühendisi olan Işıl Tabağ, Avrupa Okullar Birliği görevinden sonra 1998 yılından bu yana..