Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Yeni trafik kuralları belirlendi

Yeni trafik kuralları belirlendi
 

Fotoğraf: Aydın Tiryaki (25-6-2008, Ankara)


1. Kırmızı Işık

“Abi, şu kırmızı ışıkta beklemek yok mu, beni hasta ediyor. Bir çaresine baksak”

Trafik kurallarının düzenlenmesi için toplanan komisyonda bir üyenin bu şikayeti üzerine, komisyon başkanı trafik lambalarıyla ilgili yeni düzenlemeyi oylamaya sundu. Oy birliği ile kabul edilen değişikliğe göre kavşaklara özgürlük geldi:

“Trafik lambalarındaki renklerin sayısı 3’ten 1’e düşürülmüştür. Bundan böyle trafik lambalarında yalnızca Yeşil Işık yanacaktır.”

2. Hız

“Arabamın hız göstergesi 220 gösteriyor ben 120 ancak basabiliyorum, o da otobanda. Madem yasak olacak neden 220 gidecek arabayı yapıyorlar. Direksiyondan can sıkıntısından patlıyorum. Gaza basmadan bu yollar bitmez ki.”

Trafik kuralları komisyonundaki üyenin bu yakınması tüm üyelerin alkışlarıyla karşılandı. Trafikte hız kısıtlamalarının kaldırılması ile ilgili düzenleme oybirliği ile komisyondan geçti:

“Karayollarındaki tüm yollarda hız sınırlamaları kaldırılmıştır. Sürücüler yolun hakkı neyse o hızla gideceklerdir. Yolun hakkını veremeyen sürücülerin sürücü belgeleri iptal edilecektir”

3. Sollama

“Önümde kağnı hızıyla giden arabanın tamponuna dayamışım tamponu, sollayacağı m ama kesiksiz çizgi, git git ne yol bitiyor ne de geçme yasağı çizgisi. Gözüm kesiyor, geçeceğim, ama ileride bir trafik polisi bekliyorsa.”

Trafik kuralları komisyonunda bu dertli üyenin istediği de yeni kural olarak yerini aldı ve bir katı uygulama yürürlükten kaldırıldı:

“Karayollarında sollama yasakları kaldırılmıştır. Sürücü gözüne kestirdiği heryerde dilediği hızla önünden giden yavaş araçları sollayabilecektir."

YENİ TRAFİK KURALLARI KOMİSYONU

Daha önceki trafik kuralları komisyonlarının can sıkıcı kurallar koyması nedeniyle, bu komisyonda üye olmak için trafikten sabıkalı olma koşulu getirildi. Bu şekilde oluşan komisyon bütün can sıkıcı kuralları kaldırıp, sürücüleri mutlu edecek yeni kurallarla değiştirdi.

İTİRAZLAR

Trafikten sabıkalı sürücülerden oluşan trafik kuralları komisyonun yeni trafik kurallarını belirlemesi konusunda trafikte sabıkasız olan sürücüler itiraz etmeye başladılar. Yeni kuralların trafikte kaos yaratacağını söylediler. Trafikte sabıkalı sürücülerden oluşan komisyondakiler bu şikayetlere aldırmadılar ve yola devam edeceklerini söylediler: “Yola devam, sürücülerin yüzde 47’si bizi destekliyor.”

İnebolu, 4 Ağustos 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..