Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '12

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni transferlerle Ak Parti

Yeni transferlerle Ak Parti
 

Numan Kurtulmuş Recep Tayyip Erdoğan


Recep Tayyip Erdoğan ve etrafındaki partinin yapı taşlarının parti tüzüğü gereği 3. kez milletvekili adayı olamayışından dolayı geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan partiye yeni kanlar enjekte etme yoluna gitti.

Bu yeni politikanın ilk adımı ise HAS parti ve Numan KURTULMUŞ üzerinden atıldı. Numan Kurtulmuş’un medyaya yansıyan beyanlarından belli oluyor ki bu transfer gerçekleşecek.

Peki, Recep Tayyip Erdoğan ne yapmaya çalışıyor?

Başta da ifade ettiğim gibi temel amaç yeni kan enjekte etmek kan kaybetmemek için. Bunu yeni bir Ak Parti kuruyor olarak da değerlendirmek doğru olur sanırım.

Temel amaç daha önce koltuk sevdası değil de vatan sevdasını yüreğinde taşıdığına inandığı kişileri tek çatı altında toplayıp iktidarı devam ettirmek.

Yeni katılımlar eski partililer için sorun yaratır mı?

Şu zamanların Ak Parti için sorulan soruların en revaçta olanı bu olsa gerek. Temel kadrodan adaylığa devam edebilecek tek isim Ahmet Davutoğlu.

Ama herkesin yapabileceği bir meslek türü ya da daha doğru ifadeyle insani donanımının becerebileceği bir dal vardır.

Bana göre Ahmet Davutoğlu çok iyi bir dışişleri bakanı olmasına rağmen iyi bir lider olamaz.

Çünkü liderlikte yönetme becerisi, zekâ, olaylara yapıcı bakabilme gibi öğelerin yanında bir onun kadar önemli bir öğe olan hitabet becerisi de olmak zorunda.  Yani yaptığın hizmet kadar bunu halka anlatmakta; gerektiği zaman sert, gerektiği zaman yumuşak mesaj vermekte siyasetin mecburiyetlerinden birisidir.

Bana göre bunu gören Recep Tayyip Erdoğan yeni katılımlarla liderlik koltuğuna her yönüyle bunu becerecek birini oturtmak istiyor. Bu isim ise transferin ilk ayağı olan Numan Kurtulmuş olma ihtimali kuvvetle muhtemel.

Bu isimden sonra ise Süleyman Soylu ve Fatih Erbakan’da partiye davet edilecek deniliyor. Bunlarda enjekte edilecek yeni kan üniteleri olsa gerek.

MEHMET EMİN ÖZTÜRK

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..