Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '07

 
Kategori
Müzik
 

Yeni Türkü: denize açılan sokakların müziği

Yeni Türkü: denize açılan sokakların müziği
 

''Bir kuşu ellerinden kaçırır gibi bazen kaçar ellerin ellerimden…''

Bir yeni türkü şarkısı bazen her şeyi anlatmaya yeter. İçinizde birikip kabaran ve bir sele dönüşen kelimelerinizle boğulurken, elinizden kayıp gidenlerin, ya da tam tutacakken bir fırtına telaşında yitirdiklerinizin acısı içinizi yakarken, imdadınıza Yeni Türkü yetişebilir.

Dünyayı değiştirmek isteyenlerin, bugün gerçekten de dünyanın akıl almaz bir biçimde ama hiç istemediğimiz gibi değiştiğini görenlerin,

Denize çıkan sokakların,

Hayatın incelikli yanlarını içinde duyumsayanların, dünyan kırıldığı bir anın olduğunu herkesten önce bilen, o kırılma anıyla her duyguyu, her tanıyı ve her tadı yaşayan bir avuç mutlu azınlığın şarkılarını söyler Yeni Türkü.

60’larda genç, 70’lerde kafası karışık bir adam/kadın, 80’lerde yorgun, 90’larda bütün güzelliklere geç kaldığınızı düşünen taze bir gençseniz, Yeni Türkü sizi bir yerinizden tutup yakalar.

İmkansız ve geç kalınmış bir aşkı kaç cümleyle anlatabilirsiniz? Milyonlarca sözcük dökülür içinizden, yine de hiçbiri kalbinizdeki sızının tam karşılığı olamaz. Ama Yeni Türkü, o yumuşacık tınılarını, dünyanın en güzel şiirleriyle süzerken, şu anlamlı şarkıyla bizi buluşturur:

BUZ TUTMUŞ İKİ IRMAK KAVUŞAMAZ BİRBİRİNE

YABANCI İKİ YALNIZ SIĞINAMAZ BİRBİRİNE

ELVEDA YORGUN HEYECANIM, ISSIZLIĞM ELVEDA

SENİ YOLCU EDİYORUM HAYATA…

Doğu ile Batının, Kuzey ile Güney’in, sızı ile sevincin, aşk ile ayrılığın , kavga ile coşkunun birbirin karıştığı, iç içe geçtiği ve birbirini tamamladığı bir başka dünyadır Yeni Türkü müziği.

Sevmeyenlerin, neden sevmediklerini açıklayabilmeleri ve kalbi olan her insanın bunu anlaması gerçekten de güçtür bana göre...

 
Toplam blog
: 19
: 897
Kayıt tarihi
: 29.03.07
 
 

"Neden?" sorusu kafamı kurclayıp durmakta. Yarın ne kadar sürer, hayaller nerede biter, gerçek nered..