Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '07

 
Kategori
Müzik
 

Yeni Türkü

Yeni Türkü
 

Sevgili okurlar,

üniversite yıllarım 80 li yıllarına rastlar. Gençliğimin bu döneme denk gelmesi bence şansdı. Önceki yazılarımda da belirttiğim gibi 80 yıllar, güzel geçen son müzik dönemi idi. 60 lar, 70 ler ve 80 ler. Sonrası oldukça bulanık. Kayde değer bir şey yok.

İşte o güzelim 80 li yıllarda iki Türk Grubu parlıyordu, Mazhar Fuat Özkan ve Yeni Türkü. MFÖ yi izninizle sonraya bırakalım. Yeni Türkü'yü konuşalım bu akşam. 86 yıllında çıkardıkları albümle büyük beğeni topladılar. Özellikle sıcak yaz akşamlarına ayrı bir hava getirdikleri kesin. Dalgaların sakince sahile vurduğu, ay ışığının yakamoz yaptığı o güzelim yaz akşamlarında Yeni Türkü'nün her zaman yeri oldu. Derya Köroğlu'nun güzel sesiyle Yeni Türkü, Yeni Türkü oldu.
İlk kadrosu şöyleydi; Cengiz Onural, Tuğrul Bayrak, Selim ve Zerrin Atakan, Murat Buket, Fuat Oburoğlu ve Derya Köroğlu. Yandaki resimde bu ilk kadro var.

Akdeniz Akdeniz, Günebakan, Yeşilmişik, Vira Vira, Aşk Yeniden onların en sevilen albümleri oldu. Telli Telli, Maskeli Balo, Yeşilmişik, Yağmurun Elleri, Aşk Yeniden, Olmasa Mektubun müzik arşivimizde illaki olması gereken şarkıları oldu. Yeni Türkü'yü bize sevdiren unsurlardan Murathan Mungan'ı da unutmayalım.
Bir zamanların sevilen TV dizi Super Baba nın müziklerini de onlar yaptı. Bu bestelerini bir albümde topladılar. Son albümleri "Yeni" ve kadro değişmiş. Eskiden tek Derya Köroğlu var. Diğerleri Erkin Hadımoğlu, Raci Pişmişoğlu, Furkan Bilgi, Erdinç Şenol ve Fatih Ahıskalı. Yani yola devam.

Bu yazıyı okuduktan sonra bir Yeni Türkü şarkısına kendinizi verin, pişman olmayacaksınız.

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..