Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '08

 
Kategori
Mizah
 

Yeni uyuşturucu madde(!)

Yeni uyuşturucu madde(!)
 

Gazetelerde bir haber!

Neymiş o haber mi?

Yeni bir uyuşturucu ve zararlı bir madde keşfedilmiş(!)

18 yaşından küçüklere satışına ve bir alanın, bir daha en az 20 gün sonra alabileceği o madde ne miymiş?

O maddenin adı Pirinç(!)

Uyuşturucu bağımlıları gözünüz aydın(!) yeni bir maddeye daha kavuştunuz.(!) Artık sırtınız yere gelmez(!)

Gelin hep birlikte habere bir göz atalım;

Denizli’de Toprak Mahsulleri Ofisi, son iki aydır pirinç fiyatlarındaki ani yükselişi frenlemek için kilosunu 1.80 YTL’den sattığı pirinçte, 18 yaşından küçüklere satış yasağı getirdi.


Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Sümer Mahallesi’nde bulunan satış deposunda her gün 200 kişiye 5’er kilogram pirinç satışı yapılıyor. Yüzlerce kişi iki aydan bu yana 5 kilo ucuz pirinç alabilmek için sabah ezanıyla sıraya giriyor. Saat 08.30’da depo açıldığında bekleyen kişilere sıra numarası veriliyor ve sırası geldiğinde 9 YTL karşılığı 5 kilogram Çorum Osmancık pirinci veriliyor. Ayrıca pirinç alan kişiye 20 gün içinde yeniden pirinç satışı yapılmıyor.

Bazı uyanıkların her gün kuyruğa girerek pirinç alıp daha yüksek fiyatla sattıkları, bazı kişilerin kuyruğa çocuklarını da soktukları duyumunu alan TMO yetkilileri, buna önlem için 18 yaşından küçüklere pirinç satışını yasakladı. Satışın yapıldığı deponun girişine de uyarı levhası asılarak 18 yaşından küçüklere pirinç satışı yapılmayacağı duyuruldu.

TMO Denizli Müdürü Ömer Kozan, Bazı kimseler suiistimal ediyorlar. Biz asıl ihtiyaç sahiplerine ulaşmak istiyoruz. 18 yaşından küçüklere bu yüzden pirinç satışını durdurduk" dedi.

Bir kişi sabah ezanında gelip sıraya girerek, kaç kere pirinç alır. Nihayetinde aldığı 5 kg. Pirinç. Sanki ikinci Dünya Savaşı yıllarında olduğu gibi ülkede kıtlık var(!) ekmeğin karne ile satıldığı gibi Akp iktidarı döneminde de Pirinç nerdeyse karne ile satılacak.

Kardeşim pirinç yemeyip, Başbakan ve Tarım Bakanının söylediği gibi Bulgur yiyin. Ne sabahın köründe gidip kuyruğa girip, eline numara verilip(karne gibi) sıran gelince, 20 günden önce pirinç aldıysan ve memur seni tanırsa vay haline. Beş altı saat boşuna bekleyeceksin.

Birde nüfus cüzdanınız yanınızda değilse, yapılan kontrol da(!) 18 yaşını doldurmadıysanız, size bu zararlı(!) madde satılamaz ve yine 5-6 saat kuyrukta beklemiş olursunuz(!)

Haydi iyi pilavlar(aldığınız pirinçlerle)...

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..