Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '11

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni vekillerimiz

Yeni vekillerimiz
 

Başbakan, ikinci “one mınut” olayını yaratmak isteyince, biraz komik olaylar yaşandı. Başbakan, Avrupalı Parlamenterlere dedi ki: Türkiye ye, Fransız kalıyorsunuz. Kimse bir şey anlamadı. Herkes birbirinin yüzüne bakarken, tercümanlar becerebildikleri kadar, bunun Türkçe de, argo bir deyim olduğunu, konunun dışında kalmak, anlamına geldiğini, anlatmaya çalıştılar. Aradan iki gün geçti, hala anlatıyorlar. Aslına bakarsanız, Avrupalı Parlamenterler, Türkiye ye Fransız kalmıyorlar, Başbakanın konuşmasına Fransız kalıyorlar. Tıpkı bizim gibi. Bana göre, Başbakan Avrupa ya Fransız kalırken Arabistana aşina. Durumun püf noktası, işte burada. Avrupa ve ABD, son zamanlarda Türkiye ye ve AKP ye, kuşkulu bakıyorlar ve olumsuz eleştiriyorlar. Eleştiriler, Başbakanı hırçınlaştırırken, üslubu da giderek, Kaddafileşiyor. 

Siyasi Partilerimizin, milletvekili listeleri açıklanınca, medya, yeni vekil adaylarımızı tanıtmaya koyuldu. En ilginç cevaplar, AKP li vekil adaylarından geldi. Ne dediler? Hiç. Vallahi hiçbir şey demediler. Daha doğrusu, dediler de, demediler. Genel başkanın, buyrukları doğrultusunda, canla, başla çalışacaklarını söylediler. Kendilerinin, başka bir amaçları yokmuş. AKP, zaten ne gerekiyorsa yapmış. Ülkenin, neye ihtiyacı varsa, zaten yapılmış. Bundan böyle de, Genel başkanımız ne gerekiyorsa yapar, dediler. Genel Başkan da, Genel Başkan hani. 80 yıllık Bülent Arınç, baba ocağından alınıp, Bursa ya devşirme gitti. Arınç dedi ki: Önceleri çok şaşırdım. Genel Başkanımız, bunun kerametini anlatınca, inandım. Mesir macununun yerine, kestane şekeri. Hiç olur mu, sayın Bülent Arınç. Atma Recep, din kardeşiyiz, demiyorum. Atma Bülent, insaf et, diyorum. Genel Başkan, seni değil, Manisa yı kurtarmanın peşinde. 

AKP liler, bu seçimin, çantada keklik olmadığını biliyorlar. Kılıçdaroğlu ve ekibi, Aile Sigortası, Askerlik süresinin kısaltılması, Güney doğu ve Kürt Sorunu, projelerini, üstüne basa, basa, iyice anlatırlarsa, seçimi birinci parti olarak bitirebilirler. Ne AKP nin, ne MHP nin, ne BDP nin, projeleri ve yeni bir söylemleri yok. Yeni vekil adayları da yok. CHP nin projeleri ve yeni bir ekibi var. Bu seçim CHP nin hakkı. 

YGS sınavında, şifreleme yapıldığı, yazılı bir varaka ile itiraf edildi. İtiraf sırası, Cumhurbaşkanı ve Başbakan da. Onlar da çıkıp, kandırıldıkların itiraf etmeliler. Bir milyon yedi yüz bin öğrenciyi kandıran, bizi de kandırdı, desinler. Bunda utanılacak bir şey yok. Ya Allah, Ya Bismillah çekin, bu sınavı iptal edin. Ayıp, ayıpla örtülmez. 

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..