Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yeni Yıl:))

Yeni Yıl:))
 

Şefkat nedir?

Sevginin en yüksek boyutu mu?

Bir ilişki mi?

Bana göre şefkat bir ilişki değildir. Paylaşmanın en saf halidir. Bir kişiye mahsus değildir. Geneli içine çeker. Tamamen beklentisiz bir verme durumudur. Cinsiyet, ırk, yaş önemli değildir. Hissetmektir şefkat. Sorumluluğu paylaşmaktır. Nedensiz olmaktır.

Fazlası zarar vermez. Hiçbir yaptırımı da yoktur. Aslında şefkat olmaktır. Sessizdir. Sevgi gibi coşkun değildir. İnsanı kendine döndürür. Hatta tüm canlıları.

Biraz üzerine düşüneceğiniz bir algıdan bahsettim. Çünkü son günlerde yani ‘’ 2013’’ ün son saatlerinde bir şeyi fark etmenizi istedim.

Ruhunuzu dinlemeyi, neye ihtiyacı olduğunu, neyi vermek istediğini, neyle doyuma ulaşacağını? Sadeleşmeyi evet tam olarak kim olursanız, şu an’ ki yaşamınızdan neleri çıkarırsanız daha sade ve daha sessiz ve daha mutlu ve daha başarılı ve daha aşık ve daha sağlıklı ve daha inançlı ve daha güçlü ve daha kazançlı ve daha dinlenmiş ve daha okuyan ve daha gezen ve daha eğlenceli ve daha anne ve daha baba ve daha evlat ve daha fit ve daha….. HAYAT.

Hadi bugün bir ayna alın elinize. Büyüklüğü hiç fark etmez. Tam karşınıza koyun ve bir bakın kim var karşısında?

Ne görüyorsunuz?

Kim o?

Size benziyor mu?

Şimdi kırpın lütfen gözlerinizi. Peki ya şimdi? Karşınızdaki kim? O milisaniyede zihninizden geçenlerin hızını yakalayabildiniz mi?

Nefes alış verişiniz hızlandı değil mi? Belki de heyecanlandınız?

Sahi neydi ritminizi hızlandıran?

Kendinize olan mesafeniz mi?

‘’ Bugün geriye kalan hayatınızın ilk günü.’’ der Goethe.

Çok şanslıyız farkında mısınız?

Aldığımız her nefes için şükran duymalıyız.

Çünkü bugün bizim de geriye kalan hayatımızın ilk günü.

Hadi öyleyse, neyi bekliyorsunuz?

2013- 2014- 2015…

Ne fark ediyor ki? Yaşam an’ da saklı demiyor muyuz? Neden sınırlar koyuyoruz o zaman? Neden sürekli aynı ifadeler işleniyor bilinç altımıza ? Hayat neden sonra devam ediyor? Şu an nefes almıyor muyuz? Yoksa zaman mı durdu?

BUGÜN neyi fark ettiniz? Bu sizin için neden önemli? Nereden başlamaya karar verdiniz? Adımlarınızı planladınız mı? Bunları yapmak için yeterli kaynaklara sahip misiniz?

Tüm bunları düşünürken heyecanlandınız mı?

Yüzünüz gülmeye hatta ayağınız sallanmaya başladı mı? Yapabileceğinize olan inancınızı test ettiniz mi? Sorumluluk almaktan çekinmiyor musunuz? İlk adımınızı gerçekleştirmek üzeresiniz öyle değil mi? Peki yolda kalmak için neye ihtiyacınız var?

İnanın bana harikasınız. Hepiniz çok akıllı, çok başarılı ve insani yönü çok iyi işlenmiş kıymetli insanlarsınız. Aslında kendi yaşamlarınızın uzmanısınız. Lütfen sınırlarınızı yok edin. Her zaman elinizde iyi silen bir silginiz ve yeniden yazabileceğiniz gözleriniz olsun. Evet doğru okudunuz kalem değil, gözleriniz. Çünkü en tükenmeyeni bile bir gün tükenecek. Oysa gözlerimizle çizdiğimizde sınırları genişletmek tamamen bizim elimizde.

Ve bence yeni yıla girdiniz bile.

Hepinize olmak istediğiniz yerden, olmak istediğiniz sizle, olmak istediğiniz hayata, yaşamak istediğiniz yepyeni günlere ( 2014) hoş geldiniz diyorum.

MUTLU SENELER…

Prof. Koç ve NLP Uzmanı.

Şelale Bilgiç Uruk. 

 
Toplam blog
: 40
: 250
Kayıt tarihi
: 29.05.13
 
 

15.04.1981 Ankara doğumluyum. Akademik hayatım bittikten sonra kendimi mutlu hissettiğim ve görme..