Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '14

 
Kategori
Yılbaşı
 

Yeni yıl beklentilerimiz

Yeni yıl beklentilerimiz
 

KENDİNİZE DAHA FAZLA ZAMAN AYIRABİLECEĞİNİZ, MUTLU BİR YIL DİLİYORUM.


 

2014 yılını iki gün sonra ardımızda bırakıp, yeni bir yıla “merhaba”  diyeceğiz. Yeni yılda hepimizin beklentileri var. Beklentilerden   öte,  hedeflerimiz de var. Umarım yeni yılda tüm  beklentilerimiz, dilek ve hedeflerimiz  gerçekleşir.

Aktif olarak çalışmaya devam ediyorsanız, şu günlerde   işyerinizde de hedeflerin ve beklentilerin tespiti için çalışmaktasınIz.  Bu nedenle çoğu işyerinde yılın son günleri   yoğun, stresli geçer. Performans değerlendirmeleri için toplantılar yapılır. Çalışanların performansları ölçülmeye çalışılır. Yıllık hedeflere ulaşılıp ulaşılamadığına bakılır. Tüm bu çalışmaların ardından  personelin terfi ve ücret artışları değerlendirilir. Kısacası yılın son günleri yapılan çalışmalar son derece önemlidir. Doğal olarak  iş ortamında  gerginlik katsayısı da yüksektir. Neyse iş yaşantısını bir tarafa bırakalım ve kendimize dönelim biraz.

Bitirmekte olduğumuz 2014 yılında, kendimiz için neler yaptık acaba? Gelecek yıl, yani 2015 ‘te kendimiz  için neler yapmayı ümit ediyoruz. Biraz da  bunları düşünelim isterseniz.  Benim yeni yıl için, kendi adıma  ilk aklıma gelen hedeflerim ve   beklentilerim şunlar ;

  • Her ay,  en az iki  kitap okumak.
  • Haftada iki ya da üç saat spor yapabilmek.
  • Daha fazla yürümek.
  • En az beş kilo verebilmek.
  • Yurt içinde ve yurt dışında daha önce hiç gitmediğim bir kaç yere gitmek. 
  • Arkadaş ve dostlarımla daha çok görüşebilmek.
  • Evdeki fazla eşyalardan kurtulmak.
  • Gardrobumdaki fazla giysilerden kurtulmak. 
  • Evdeki bir kaç   mobilyayı  yenileyebilmek.  
  • Sinemaya ve tiyatroya gitmek.
  • Çocuklarımla  daha fazla oyun oynamak.
  • İngilizce konuşmayı  ilerletmek.

İlk anda aklıma gelen hedeflerim ve beklentilerim bunlar. Yılın sonunda bu hedef ve beklentilerimin ne kadarını gerçekleştirmiş olacağım, bilemiyorum. Herkes yıl sonunda yeni yıl için hedefler, istekler belirler. Yılın sonunda pek çoğunu gerçekleştiremeyeceğini bile bile.  Ama yine de bir yerden başlamak lazım. Hedefsiz hayat olmaz.  

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım sosyal medyada şu cümleleri paylaşmış:   “En sonunda fark ettim ki. İhmal ettiğim kendimmiş.Aslında kimseye değil, Benim  Bana ihtiyacım var.” Çok hoşuma gitti bu cümleler.  Çok  doğru  bir tespit dedim kendi kendime. Gerçekten  kendimize zaman ayırmaya, kendimizle baş başa kalmaya  çok ihtiyacımız var.  Günlük yaşamın yoğun temposunda kendimize hiç zamanımız kalmıyor. Kendi başımıza yürüyüş yapmak, sevdiğimiz bir müzik eşliğinde çayımızı yudumlarken kitap okumak ne kadar iyi gelir kimbilir. Açıkçası bu yıl, herşeyden önce kendime, daha fazla zaman ayırmayı umut ediyorum. Bunu başarabilirsem hayattan daha fazla zevk alacağım, mutlu olacağım. Yeni yılda kendinizle baş başa kalabilmeniz, kendinize     daha fazla zaman ayırabilmeniz dileğiyle...

 

 
Toplam blog
: 3
: 669
Kayıt tarihi
: 20.11.14
 
 

1968 doğumluyum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Evliyim. Biri kız biri erkek ik..